Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αναδρομικά - Χατζηδάκης: Πληρωμές ως τα τέλη Οκτωβρίου - Ποιοι οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκης ως τα τέλη του Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά όλων όσοι πήραν σύνταξη μετά από το 2016 - Ποιες περιπτώσεις πάνε για τον Νοέμβριο

Ως και το τέλος Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά όλων όσοι πήραν σύνταξη μετά από το 2016 αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, όπως και οι αυξήσεις που προβλέπει ο νόμος Βρούτση. Επισήμανε δε πως θα παραμείνουν για τον το Νοέμβριο κάποιες δύσκολες περιπτώσεις δικαιούχων συνταξιούχων αλλά και των κληρονόμων που δικαιούνται αναδρομικά.

Διαβάστε ακόμη: Φορολογικές δηλώσεις: Εξετάζεται παράταση ως και τις 15 Σεπτεμβρίου

Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις στην απονομή, ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι στόχος του είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να εκδίδονται 30.000 συντάξεις κάθε μήνα και μέσα στους επομένους μήνες το πρόβλημα να επιλυθεί πλήρως.

Πρόσθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσουν σημαντικά οι 3.600 δικηγόροι και λογιστές που έχουν κάνει αίτηση να πιστοποιηθούν για την έκδοση συντάξεων οι οποίοι τώρα εκπαιδεύονται και από τον Οκτώβριο θα αρχίσουν το έργο τους.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε παράλληλα ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο. Ο υπουργός επεσήμανε ότι το κόστος των συντάξεων φτάνει τα 16 δισεκ. ευρώ το χρόνο.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε τεράστιο θέμα την εξυπηρέτηση των πολιτών. Εκτίμησε ότι τα ζητήματα που υπάρχουν θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1555 και του υποστηρικτικό γραφείο που ξεκινά να λειτουργεί σε λίγες μέρες και το οποίο ια συγκεντρώνει τα ερωτήματα των πολιτών και θα τα απαντά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Διευκρίνισε πως ισχύουν κανονικά οι δόσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και είναι αντίστοιχες με εκείνες που ισχύουν στην εφορία. Για την ανεργία δήλωσε τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 100.000 οι άνεργοι σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 , ποσοστό που αντιστοιχεί σε 2 μονάδες του ΑΕΠ σε σχέση με το 2019.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#συντάξεις #δικαιούχοι #ανεργία #Υπουργείο Εργασίας #Κωστής Χατζηδάκης

Best of Internet