Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο μπαράζ αυξήσεων σε βασικά είδη έρχεται από την 1η Οκτωβρίου και θα φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά. Το νέο αυτό κύμα θα προστεθεί στις είδη υπάρχουσες ανατιμήσεις σε καύσιμα, ρεύμα, τρόφιμα και καφέ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, οι εταιρείες έχουν ήδη προετοιμάσει νέες ανατιμήσεις, τις οποίες από τον ερχόμενο μήνα θα δουν οι καταναλωτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ και μπορεί να φθάσουν μέχρι και το 33%.

Συγκεκριμένα από την 1η Οκτωβρίου θα σημειωθούν αυξήσεις στα εξής προϊόντα:

  • Γάλα: 3%
  • Καθαριστικά: 3,5 - 8%
  • Ζυμαρικά: 20% - 33%
  • Καλλυντικά - Βαφές μαλλιών: 9%
  • Προϊόντα προσωπικής περιποίησης: 3,5% - 5,7%

Δεδομένη η αύξηση σε ψωμί και πετρέλαιο

Πλέον δεδομένο είναι ότι θα υπάρξει αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο θα αρχίσει να διανέμεται μετά τις 15 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης ανά λίτρο υπολογίζεται να είναι 1,05 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και 1,10 στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα ενώ στα νησιά θα πωλείται πιο ακριβά. Την ίδια στιγμή, υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί και η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Την ίδια στιγμή αναμένεται η τιμή του ψωμιού να αυξηθεί κατά 25%, καθώς η τιμή των σιτηρών στη διεθνή αγορά έχει τραβήξει την ανιούσα. Σύμφωνα με τον αρτοποιό και γενικό γραμματέα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Γιάννη Μάνο, ο οποίος μίλησε στο OPEN, πριν από ένα χρόνο το σιτάρι κόστιζε 0,24 ευρώ το κιλό και φέτος η τιμή του διαπραγματεύεται στα 0,53 ευρώ. Σύμφωνα με αυτό το δεδομένο, αναμένεται η φρατζόλα (330 γρ.) του ψωμιού από 0,70 ευρώ να φτάσει τα 0,90 ευρώ. Η φρατζόλα του μισού κιλού από τα 0,80 λεπτά που πωλείται σήμερα μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA