Το σουβλάκι, το πιο αγαπητό junk food των Ελλήνων, έχει ακριβύνει λόγω των αυξήσεων στις τιμές. Οι ανατιμήσεις στα κρέατα αναγκάζουν τους Ελληνες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και το αποτέλεσμα είναι η τιμή για μια απλή πίτα να φτάνει στα 2,8 ευρώ ενώ στις πιο... περίεργες εκδοχές του το σουβλάκι (για παράδειγμα με μπιφτέκι γαλοπούλας) μπορεί να φτάσει να πωλείται προς 3,8 ευρώ.
Οι αυξήσεις αυτών των τιμών συμπαρασύρονται από τις αυξήσεις σε καύσιμα και πρώτες ύλες. Το αποτέλεσμα είναι ότι στα καταστήματα το τυλιχτό σουβλάκι από τα 2,30 που κόστιζε εκτοξεύτηκε στα 2,80 ευρώ, το σκέτο καλαμάκι από 1,60 πήγε στο 1,90 ευρώ ενώ η μερίδα γύρο φτάνει και τα 7,40 ευρώ.
Μία τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί για να φάει στο σπίτι σουβλάκια το λιγότερο 6 τυλιχτά. Προς 2,80 το ένα αυτό σημαίνει 16,80 ευρώ μόνο για τα σουβλάκια. Αν συνυπολογίζει κανείς μία σαλάτα χωριάτικη με 6,20 μία πατάτες 3 ευρώ και 4 αναψυκτικά προς 1,20 συνολικά 4,80 τότε το κόστος φτάνει στα 30,80 από 26,50 ευρώ (μία αύξηση 16%).
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Δύο κύματα κακοκαιρίας έρχονται στην Αττική: Πότε θα επηρεαστεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Γκρεγκ Μποβίνο: Καρατομήθηκε ο «νοσταλγός της Γκεστάπο» από διοικητής της ICE, κατ' εντολή Τραμπ
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.