Το σουβλάκι, το πιο αγαπητό junk food των Ελλήνων, έχει ακριβύνει λόγω των αυξήσεων στις τιμές. Οι ανατιμήσεις στα κρέατα αναγκάζουν τους Ελληνες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και το αποτέλεσμα είναι η τιμή για μια απλή πίτα να φτάνει στα 2,8 ευρώ ενώ στις πιο... περίεργες εκδοχές του το σουβλάκι (για παράδειγμα με μπιφτέκι γαλοπούλας) μπορεί να φτάσει να πωλείται προς 3,8 ευρώ.
Οι αυξήσεις αυτών των τιμών συμπαρασύρονται από τις αυξήσεις σε καύσιμα και πρώτες ύλες. Το αποτέλεσμα είναι ότι στα καταστήματα το τυλιχτό σουβλάκι από τα 2,30 που κόστιζε εκτοξεύτηκε στα 2,80 ευρώ, το σκέτο καλαμάκι από 1,60 πήγε στο 1,90 ευρώ ενώ η μερίδα γύρο φτάνει και τα 7,40 ευρώ.
Μία τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί για να φάει στο σπίτι σουβλάκια το λιγότερο 6 τυλιχτά. Προς 2,80 το ένα αυτό σημαίνει 16,80 ευρώ μόνο για τα σουβλάκια. Αν συνυπολογίζει κανείς μία σαλάτα χωριάτικη με 6,20 μία πατάτες 3 ευρώ και 4 αναψυκτικά προς 1,20 συνολικά 4,80 τότε το κόστος φτάνει στα 30,80 από 26,50 ευρώ (μία αύξηση 16%).
- Η Νίκαια ξενυχτά για τον Γιώργο Μαζωνάκη: Συγκινητικές εικόνες από την αγρυπνία και το «αντίο» του κόσμου
- Αντί για τρένο, βγήκε καρβέλι: Το μυστικό που κρύβει ένας φούρνος σε ένα χωριό του Πηλίου
- Άγρια συμπλοκή στην Ανάβυσσο: Στο «κάδρο» των πυροβολισμών έξω από beach bar ο Αλκέτ Ριζάι
- Τα 10 καλύτερα κρυμμένα «μυστικά» του πλανήτη: Το ελληνικό νησί που σάρωσε την παγκόσμια λίστα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.