Μενού
  • Α-
  • Α+

Με απώλειες εσόδων που υπολογίζονται στο ποσό των έως και 105 εκατ. ευρώ κινδυνεύει το ελληνικό Δημόσιο από τους υπερβολικούς περιορισμούς του διαδικτυακού τζόγου, όπως σημειώνουν εταιρείες του κλάδου, οι οποίες κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου, κάνοντας λόγο για μέτρα και περιορισμούς που θα οδηγήσουν ολοένα και περισσότερους παίκτες σε παράνομα δίκτυα και ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με τις εταιρείες της αγοράς διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, το νέο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο θέτει µία σειρά περιορισμών στη διεξαγωγή και διοργάνωση των παιχνιδιών και ειδικότερα σε εκείνα που διεξάγονται με τη χρήση γεννήτριας τυχαίων αριθμών (RNG). Πιο αναλυτικά, οι εταιρείες του κλάδου αναφέρουν πως οι απώλειες εσόδων για τις ίδιες από τα διαδικτυακά παιχνίδια που διεξάγονται µε χρήση γεννήτριας τυχαίων αριθμών, θα είναι της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο και το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θα έχει απώλειες 105 εκατ. ευρώ.

Όπως εξηγούν, η λανθασμένη ύπαρξη μέγιστου ποσού συμμετοχής ύψους 2 ευρώ, η υποχρεωτική χρονοκαθυστέρηση των 3 δευτερολέπτων πριν από την έναρξη ενός νέου κύκλου παιγνίου, η απαγόρευση της διαφήμισης, προώθησης και προβολής τους σε οποιοδήποτε χώρο πέρα από τον ιστότοπο που διεξάγονται τα παιχνίδια, η ύπαρξη μέγιστου χρηματικού ποσού κέρδους στις 70.000 ευρώ ανά κύκλο παιγνίου αλλά και ο περιορισμός της λειτουργίας τζακποτ εντός της ελληνικής επικράτειας σε συνδυασμό με την ύπαρξη μέγιστου χρηματικού ποσού κέρδους ύψους 500.000 ευρώ στη λειτουργία τζακποτ θα μειώσουν σημαντικά τόσο τα έσοδα των εταιρειών όσο και τα έσοδα του Δημοσίου.

Παράλληλα, οι εταιρείες εκτιμούν πως μόνο τον πρώτο μήνα εφαρμογής του νέου κανονιστικού πλαισίου, ορισμένες επιχειρήσεις σημείωσαν μείωση ως και 50% στα έσοδά τους λόγω της μείωσης των εσόδων από τα συγκεκριμένα τυχερά παιχνίδια.

Οι εταιρείες, εν συνεχεία, επισημαίνουν πως οι υπάρχοντες περιορισμοί στην Ελλάδα δεν συναντώνται σε καμία άλλη σύγχρονη ευρωπαϊκή αγορά, αναφέροντας σαν παραδείγματα όσα ισχύουν σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Δανία ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν πως ορισμένοι από τους περιορισμούς που αναφέρθηκαν προηγουμένων δεν ισχύουν για τα επίγεια καζίνο, όπως για παράδειγμα η ύπαρξη μέγιστου ποσού συμμετοχής ύψους 2 ευρώ, η υποχρεωτική χρονοκαθυστέρηση των 3 δευτερολέπτων, αλλά και το μέγιστο ποσό κέρδους στα τζακποτ και στα παίγνια RNG.

Πηγή: insider.gr