Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ»: Πότε ξεκινά - Οι βασικές προϋποθέσεις για τις αιτήσεις

Στα τέλη Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» - Βασική προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα να υπάρχει ενεργειακό πιστοποιητικό Η έως Γ και ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», με τις αιτήσεις να ξεκινούν στα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου, και τη διαδικασία να αναμένεται να διαρκέσει ένα μήνα. Βασική προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στο νέο πρόγραμμα, είναι να διαθέτει ενεργειακό πιστοποιητικό Η έως Γ και ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου.

Το πρόγραμμα αφορά σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα, ενώ σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, αλλά και όσοι έχουν δωρεάν παραχώρηση. Η επιδότηση κυμαίνεται από 40 έως 75%, ενώ προβλέπεται και μπόνους 10% για τις πολυκατοικίες, σύμφωνα με το Mega. Αυτή καλύπτει αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα ψύξης – θέρμανσης, ηλιακό θερμοσίφωνα, αναβάθμιση φωτισμού, και συσκευές διαχείρισης ενέργειας.

Το ατομικό εισόδημα πρέπει να είναι έως 50.000 ευρώ, και 60.000 ευρώ το οικογενειακό, ενώ η ανώτατη δαπάνη είναι για έως 180 τ.μ. (28.000 ευρώ). Τα κριτήρια επιλογής είναι: Εξοικονόμηση ενέργειας (50%), εισόδημα (14%), μονογονεϊκές 7%, πολύτεκνοι – ΑΜΕΑ (7%), περιοχή (7%) κτλ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εξοικονομώ - Αυτονομώ #αιτήσεις #δικαιούχοι #επιδότηση

Best of Internet