Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στους καταναλωτές οι αυξήσεις στα καύσιμα, που είναι πλέον καθημερινές, καθώς έχουν παρατηρηθεί πρατήρια που μέσα σε 15 ημέρες έχουν αυξήσει το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 1,6 λεπτά του ευρώ. Οι πολίτες είναι διστακτικοί για το αν θα προμηθευτούν καύσιμα για τον δύσκολο χειμώνα. Όμως και οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου παραμένουν σταθερά -εδώ και καιρό- πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, εντείνοντας την ενεργειακή καταιγίδα.

Διαβάστε ακόμη: Αύξηση - ρεκόρ 320% στο φυσικό αέριο - Ο ρόλος της Ασίας

Μετά και την εκτόξευση της τιμής του Brent χθες σε πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2018, και τις εκτιμήσεις να δείχνουν νέα άνοδο τις επόμενες ημέρες, η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών «βλέπει» τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης να διαμορφώνονται φέτος στην έναρξη της περιόδου (15 Οκτωβρίου) κατά περίπου 35% πάνω από τις αντίστοιχες περυσινές και κατά 20% πάνω από το κλείσιμο της περιόδου. 

Επίδομα θέρμανσης: Στις 10 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις

Με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης να βρίσκονται στα ύψη λόγω της ενεργειακής κρίσης αρκετά νοικοκυριά ποντάρουν στο επίδομα θέρμανσης για να ζεσταθούν το φετινό χειμώνα. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης θα ανοίξει στις 10 Νοεμβρίου, όπως είπε o αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Φέτος, εκτιμάται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης, που θα κυμαίνεται από 100 ευρώ, κατ’ ελάχιστον, έως και 750 ευρώ. Όπως εξήγησε, ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι. Θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι.

 Η πιστοποίηση του Nord Stream 2 δεν συνιστά απειλή για τον εφοδιασμό της ΕΕ με φυσικό αέριο

Η χορήγηση πιστοποίησης στον αγωγό Nord Stream 2 ώστε να διοχετευθεί το ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία, δεν συνιστά απειλή για τον εφοδιασμό της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας. Στην ανακοίνωση του υπουργείου, την οποία κοινοποίησε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναφέρεται, ότι το υπουργείο Οικονομίας υπέβαλε σήμερα στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας η οποία θα συνεχίσει τη διαδικασία πιστοποίησης, την ανάλυσή του σχετικά με τις επιπτώσεις του αγωγού στην ασφάλεια του εφοδιασμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA