Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αύξηση του κατώτατου μισθού δύο φορές εντός του 2022 προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πως πέραν του 2% η οποία θα εφαρμοστεί από 1/1/22, βούλησή του είναι εντός της νέας χρονιάς να υπάρξει και δεύτερη αύξηση, όταν συγκεντρωθούν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που να δείχνουν την πορεία της οικονομίας και τις αντοχές των επιχειρήσεων

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η αύξηση αφορά περίπου 700.000 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, από την 1η Ιανουαρίου 2022 ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 2%, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι τα 650 θα γίνουν 663 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν πως τον Ιούλιο του 2022 θα έρθει η δεύτερη αύξηση της τάξεως του 2% με 3%. Άρα ο κατώτατος μισθός θα φτάσει 676 ή 683 ευρώ σε 14 μισθούς και σε 12 μισθούς 789 ή 797 ευρώ. 

«Έχουμε μία οικονομία που αναπτύσσεται με ταχύτητες που εξέπληξαν ευχάριστα ακόμα και εμάς. Μία τουριστική περίοδος που πήγε εξαιρετικά. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο οι πολίτες να αισθάνονται ότι η αύξηση του ΑΕΠ δεν τους αφορά, θα υπάρχει μία αύξηση του κατώτατου μισθού από 1/1/22 2% και είμαι αποφασισμένος να υπάρξει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022 όταν ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και αφού έχουμε λάβει υπόψη μας τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας, τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση σε μία εποχή που η ανεργία πέφτει να ανακόψουμε αυτήν την πορεία γιατί η πιο σημαντική παρέμβαση που μπορούμε να κάνουμε σήμερα για να βοηθήσουμε τους ασθενέστερους συμπολίτες μας είναι να πιάσει δουλειά κάποιος που είναι άνεργος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο MEGA. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA