Μενού
  • Α-
  • Α+

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς προέκυψε για χιλιάδες συμπολίτες μας από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της βουλής κατά της διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και τις ανατιμήσεις. Το συνολικό κόστος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται στα 338,5 εκατ. ευρώ και το επίδομα θα διανεμηθεί σε περίπου ένα εκατομμύριο δικαιούχους. Τα ποσά που θα δοθούν μέσα στον Δεκέμβριο διαφοροποιούνται ανάλογα με την ομάδα των δικαιούχων.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής ανακοίνωσε τα τρία νέα μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχουςυγειονομικούς και άτομα με αναπηρία:

  • Έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 ενεργούς υγειονομικούς και προσωπικό του ΕΚΑΒ
  • Πρόσθετη ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους
  • Πρόσθετο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία

Ειδικότερα, περίπου 100.000 ενεργοί υγειονομικοί σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας θα ενισχυθούν με την καταβολή μισού μισθού. Το ποσό που θα αποδοθεί μέσα στον Δεκέμβριο θα ανέρχεται σε περίπου 900 ευρώ και «είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα από τα πολλά που τους οφείλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφορικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους είπε πως θα λάβουν επιπρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε μέλος οικογένειας:

«Έτσι 800.000 συμπολίτες μας, θα δουν μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξη. Είναι μια ανακούφιση τίποτα παραπάνω. Δεν είναι αυτό που τους αξίζει, αλλά είναι κάτι που τους βοηθά χωρίς να υπονομεύει την χώρα», ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 άτομα με αναπηρία. «Είναι όλοι δικαιούχοι πρόνοιας. Για τα άτομα με αναπηρία απαιτούνται πολλά θεσμικά μέτρα, αλλά είμαι υπερήφανος για την κυβέρνησή μας που έχει συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης δυσκολιών των πιο ευάλωτων. Ως κοινωνία το χρωστάμε. Ως κυβέρνηση το θέλουμε. Το είπαμε και το κάνουμε πράξη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Το κοινωνικό μέρισμα για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Παράλληλα,  στις 15 Δεκεμβρίου θα δοθεί το πρώτο ποσό του «κοινωνικού μερίσματος», από το διπλό επίδομα στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), όπως αναφέρει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας. Η ρύθμιση αποσκοπεί στην περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, συνεκτιμώντας μεταξύ άλλων τον αυξημένο αντίκτυπο των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι δικαιούχοι του ΕΕΕ. Τέλος, επανέλαβε τα όσα είχε πει και για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022 στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA