Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Cyber Monday: Συνεχίζονται οι προσφορές μέσω ίντερνετ – Οι εκτιμήσεις για τον τζίρο των καταστημάτων

Η περίοδος των προσφορών και των εκπτώσεων στην αγορά συνεχίζεται με την «Black Friday» των ηλεκτρονικών καταστημάτων, την «Cyber Monday» - Οι εκτιμήσεις για τον τζίρο στα μαγαζιά

Πηγή: Unsplash
Πηγή: Unsplash

Η περίοδος της Black Friday ολοκληρώθηκε -τυπικά- την περασμένη Παρασκευή, οι προσφορές όμως από τα περισσότερα καταστήματα συνεχίζονται, έστω και διαδικτυακά, λόγω της Cyber Monday. Πρόκειται για την αντίστοιχη «Μαύρη Παρασκευή» αλλά για το διαδικτυακό εμπόριο και η των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική.

Η Cyber Monday δεν συμπεριλαμβάνεται στις τακτικές εκπτώσεις αλλά πρόκειται για προωθητική ενέργεια και αφορά όλη την αγορά και όλες τις επιχειρήσεις, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας.

ο εμπορικός κόσμος αναμένει πως μαζί με την Cyber Monday ο φετινός τζίρος της συγκεκριμένης περιόδου θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ και τα 3 εκατ. πωλήσεις. Αυτό, εξάλλου, υποστήριξε και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης ενώ μιλώντας στο ΑΠΕ ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως ο τζίρος της φετινής εκπτωτική περιόδου Black Friday - Cyber Monday θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ και τα 3 εκατ. πωλήσεις, αφού η αύξηση της φετινής κίνησης δικαιολογείται απόλυτα από τη λειτουργία του συνόλου της αγοράς και των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου.

Σαφώς, κερδισμένα θα είναι φέτος τα φυσικά εμπορικά καταστήματα που μπόρεσαν να λειτουργήσουν σε μία ανοιχτή αγορά, ενώ τα e-shops θα διατηρήσουν την ανοδική δυναμική τους σε μια "Phygital" λειτουργία της αγοράς».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Black Friday #Cyber Monday #προσφορές #εκπτώσεις #Καταστήματα

Best of Internet