ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/12/2021 12:38

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε πληρώνεται - Πώς μπορούν να το υπολογίσουν οι εργαζόμενοι δικαιούχοι

Το χρονικό διάστημα, που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων, αρχίζει από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους - Το ΚΕΠΕΑ έχει δημιουργήσει online εφαρμογή και δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δώρο Χριστουγέννων: Πότε πληρώνεται - Πώς μπορούν να το υπολογίσουν οι εργαζόμενοι δικαιούχοι
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα έχουν λάβει οι εργαζόμενοι το δώρο Χριστουγέννων από τους εργοδότες. Για τον υπολογισμό του δώρου Χριστουγέννων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών (αν αμείβονται δηλαδή με ημερομίσθιο ή με μισθό). Το χρονικό διάστημα, που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων, αρχίζει από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Διαβάστε ακόμη: Επίδομα παιδιού: Ανοικτή η πλατφόρμα Α21 - Οι οδηγίες για τους δικαιούχους από τον ΟΠΕΚΑ

Το ΚΕΠΕΑ έχει δημιουργήσει online εφαρμογή και δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται.

Δώρο Χριστουγέννων: Ποια ποσά καταβάλλονται

Οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια - χωρίς να διακοπεί από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται όλο το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο ισούται με έναν μηνιαίο μισθό για όσους αμείβονται με μισθό και με 25 ημερομίσθια για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο. Όσοι από τους παραπάνω μισθωτούς που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκησε όλο το χρονικό διάστημα (από 1 Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου), δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου Χριστουγέννων, ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής σχέσης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ