Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης από την περασμένη Παρασκευή, στο προσκήνιο περνά η επιδότηση του ρεύματος αλλά και του φυσικού αερίου καθώς εξετάζεται να επεκταθεί και τον Ιανουάριο του 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρθηκαν στο MEGA στο κυβερνητικό τραπέζι βρίσκεται πλάνο ώστε για τις καταναλώσεις Σεπτεμβρίου στο ηλεκτρικό ρεύμα προβλέπεται επιδότηση 9 €/μήνα, ενώ για τις καταναλώσεις Οκτωβρίου 18 €/μήνα.

Διαβάστε ακόμη: Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Ανοικτά τα μαγαζιά την Κυριακή - Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ

Για τις καταναλώσεις ρεύματος Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, το ποσό ανεβαίνει στα 39 €/μήνα, ενώ εξετάζεται η επιδότηση να επεκταθεί και τον Ιανουάριο του 2022. Με την επιδότηση, η πραγματική μέση αύξηση θα κυμανθεί στα 8,5 €/μήνα αντί για 47 €/μήνα. Όπως σημειώθηκε, οι εκπτώσεις θα φανούν στον εκκαθαριστικό λογαριασμό, με ημερομηνία έκδοσης από 27 Νοεμβρίου έως αρχές 2022 και αφορά καταναλώσεις έως 300 kWh/μήνα. Για τα κοινωνικά τιμολόγια προβλέπεται επιδότηση 45 €/μήνα, ενώ η πληρωμή των λογαριασμών μπορεί να γίνει σε δόσεις βάσει του ποσού οφειλής.

Επιδότηση για το φυσικό αέριο

Παράλληλα όπως αναφέρθηκε, στο σχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για επιδότηση και στο φυσικό αέριο, η οποία προβλέπει έκπτωση λογαριασμού 15% για τον Νοέμβριο. Επιπλέον, εξετάζεται έκπτωση 30% για τον Δεκέμβριο και το 1ο 3μηνο του 2022. Η έκπτωση αυτή αφορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με τις μειώσεις στον λογαριασμό να κυμαίνονται από 20 έως 40 €/μήνα. Και εδώ εξετάζεται η πληρωμή λογαριασμών σε δόσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA