ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/12/2021 06:35

Τέλη κυκλοφορίας: Τα δεδομένα με τα ειδοποιητήρια των οχημάτων σε ακινησία

Τι ισχύει με τα τέλη κυκλοφορίας αν το όχημα έχει δηλωθεί εμπρόθεσμα σε ακινησία και τι σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να προχωρήσει στην άρση της ακινησίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τέλη κυκλοφορίας: Τα δεδομένα με τα ειδοποιητήρια των οχημάτων σε ακινησία
Αγορά αυτοκινήτου
Ανάγνωση:

Με αφορμή ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί προς την ΑΑΔΕ, αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ έχει δηλωθεί ακινησία του οχήματος, πηγές προσκείμενες στην ΑΑΔΕ δήλωσαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «εάν έχει δηλωθεί το όχημα εμπρόθεσμα σε ακινησία, ο ιδιοκτήτης να αγνοήσει το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας. Το ειδοποιητήριο αναρτάται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, μόνο στην περίπτωση που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει στην άρση της ακινησίας».

Διαβάστε ακόμη: Κατώτατος μισθός: Διαμορφώνεται στα 663 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2022

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέσα στα επόμενα 24ωρα, προφανώς και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η δίμηνη παράταση των τελών κυκλοφορίας.

Φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους. Πρακτικά, σκανάροντας τον κωδικό QR, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πληρώσουν άμεσα μέσω web banking και από το κινητό τους τηλέφωνο το ποσό που τους αναλογεί για τα τέλη κυκλοφορίας 2022. Παράλληλα, όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο, θα μπορούν να πληρώνουν το τίμημα των τελών κυκλοφορίας στις τράπεζες. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΑΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ