Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενεργή είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή αίτησης ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης από έγγαμους φορολογούμενους. Σημειώνεται ότι η γνωστοποίηση της επιλογής για υποβολή χωριστής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος πρέπει να γίνεται κάθε χρονιά από τουλάχιστον έναν εκ των δύο συζύγων εντός της προθεσμίας, διαφορετικά θα υποβάλλεται κοινή δήλωση.

Διαβάστε ακόμη: Απαλλαγή τέλους κινητής τηλεφωνίας: Ξεκίνησε για συνδρομητές 15 έως 29 ετών - Η διαδικασία

Βασικό πλεονέκτημα των ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων είναι ότι δεν μπλοκάρεται από την εφορία η έκδοση φορολογικής ενημερότητας του ενός συζύγου όταν ο άλλος σύζυγος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση.

Η προθεσμία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, έκτοτε δεν θα είναι δυνατή η ανάκληση της επιλογής υποβολής χωριστής δήλωσης. Ετσι, η πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα σε φορολογούμενους πολίτες που είναι σύζυγοι να υποβάλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις.

Η γνωστοποίηση γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο www.aade.gr, είτε από τους φορολογουμένους είτε από ειδικά για τον σκοπό αυτό εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό, με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA