ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/01/2022 07:27

Απόσυρση ηλεκτρονικών συσκευών: Ειδικό πρόγραμμα και για επαγγελματίες

Το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών θα αφορά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εκτός από νοικοκυριά και επαγγελματίες - Πότε αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Απόσυρση ηλεκτρονικών συσκευών: Ειδικό πρόγραμμα και για επαγγελματίες
(Πηγή: pixabay.com)
Ανάγνωση:

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση. Σύμφωνα με το MEGA το πρόγραμμα θα αφορά εκτός από νοικοκυριά και επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα καλύπτει την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων, κουζίνας, πλυντηρίων ρούχων & πιάτων και η επιδότηση θα φτάνει μέχρι και το 50%. Προϋπόθεση είναι οι συσκευές να αντικατασταθούν με καινούργιες, νέας τεχνολογίας, ενώ κριτήριο θα αποτελέσει το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους εκδηλώσουν πρώτοι το ενδιαφέρον τους, μέχρι εξάντλησης των χρημάτων του προγράμματος.

Τα κριτήρια και τα όρια που θα τεθούν, καθώς και αν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για να μπει κάποιος στο πρόγραμμα επιδότησης. Επίσης, μένει να φανεί αν θα υπάρχει ηλικιακό όριο για τις παλιές συσκευές, αλλά και ποιες ακριβώς συσκευές θα επιδοτεί το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, όποτε προκύπτουν κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του. Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι όλα τα σπίτια «να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, ώστε να μειώσουμε και κόστος ρεύματος και να βοηθήσουμε περιβάλλον και να έχουν μια πολύ καλύτερη οικοσκευή στο σπίτι τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ