ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
29/01/2022 18:42

ΔΕΔΔΗΕ: Αποζημίωση μέχρι και 600 ευρώ για ηλεκτρικές συσκευές - Πώς γίνεται η αίτηση

Αποζημίωση μέχρι και 600 ευρώ για προβλήματα που υπέστησαν σε ηλεκτρικές συσκευές λόγω του χιονιά, αλλά και έξτρα αποζημίωση που μπορεί να φτάνει τα 100 ευρώ την ημέρα εξετάζει η κυβέρνηση.

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΔΕΔΔΗΕ: Αποζημίωση μέχρι και 600 ευρώ για ηλεκτρικές συσκευές - Πώς γίνεται η αίτηση
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Αποζημίωση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 600 ευρώ έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν πολίτες που είχαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση τους και εξαιτίας των προβλημάτων αυτών υπέστησαν κάποια ζημιά σε ηλεκτρική τους συσκευή από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Η αίτηση γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ σε ειδική πλατφόρμα με την διαδικασία να είναι αρκετά απλή.

Οι αιτήσεις για την αποζημίωση για βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές υποβάλλονται μέσα από μια ειδική εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ. Στην επιλογή κατηγορία αιτήματος επιλέγουν «αίτημα επικοινωνίας» και στην υποκατηγορία αιτήματος την επιλογή «αποζημιώσεις». Σύμφωνα με τον κανονισμό του ΔΕΔΔΗΕ, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί εντός 10 εργάσιμων ημερών από το συμβάν.

Αποζημίωση ΔΕΔΔΗΕ: Τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής

Ο καταναλωτής που κάνει αίτηση για αποζημίωση θα πρέπει επιπλέοv:

  • να θέσει στη διάθεσή του ΔΕΔΔΗΕ (για 2 εργάσιμες ημέρες), εφόσον του ζητηθεί, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό που έχει υποστεί βλάβη, για έλεγχο πριν από την επισκευή τους
  • να θέσει στη διάθεση του ΔΕΔΔΗΕ, όταν του ζητηθεί, παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου τεκμηρίωσης της βλάβης και του κόστους επισκευής ή αντικατάστασης των συσκευών με άλλα παρόμοιων προδιαγραφών (τιμολόγια κ.λπ.).
  • να υπογράψει Υπεύθυνη Δήλωση αποδοχής της αποζημίωσης ή του χρηματικού ποσού που του χορηγείται
  • να γνωστοποιήσει στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού για κατάθεση του χρηματικού ποσού της αποζημίωσής του
Video Loading...

Eξτρα αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος

Πάντως την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, εξετάζεται η πιθανότητα να δοθούν αποζημιώσεις, ανεξάρτητα από τις ζημιές. To επιβεβαίωσε το πρωί της Κυριακής ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ΑΝΤ-1, ενώ το Πρώτο Θέμα κάνει λόγο για αποζημίωση 100 ευρώ για κάθε ημέρα, μετά το πρώτο 24ωρο, που τα νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός τόνισε ότι θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί στα ποσά που σχεδιάζεται να δοθούν. Υπογράμμισε ακόμα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατομμυρίων «έξυπνων» μετρητών κάτι που όπως είπε θα βοηθήσει ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί που ακριβώς υπάρχει βλάβη.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΕΔΔΗΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ