Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα δεδομένα για το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ένα έκτακτο επίδομα για την ακρίβεια, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πριν από το Πάσχα, ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Σε αντίθεση με ό,τι είχε γίνει γνωστό ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει απόφαση για το αν θα μπορέσει εν τέλει να καταβληθεί και τέτοια οικονομική παροχή και ουσιαστικά θα κριθεί από δύο παράγοντες. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως θα συνεχιστεί η ενίσχυση για το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον κατώτατο μισθό ανέφερε πως η αύξηση έχει «κλειδώσει» και το ύψος θα είναι σημαντικό.

Μιλώντας στο OPEN ο αναπληρωτής υπουργός, ξεκαθάρισε πως πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος. Και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αφενός από τις εξελίξεις στην Ουκρανία που επηρεάζουν συνολικά την οικονομία στην Ευρώπη, αφετέρου από το μακροοικονομικό σενάριο που θα κατατεθεί στις 30 Απριλίου.

«Έχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα - με μαθηματική βεβαιότητα ότι θα γίνει. Η κυβέρνηση εφόσον υπάρχει χώρος θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το ΑΝ το λένε όλοι και το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών το λέω και εγώ. Διότι όπως είπε ο πρωθυπουργός πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και προσέθεσε: « το δεύτερο είναι το μακροοικονομικό σενάριο που θα προετοιμάσουμε ως Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το οποίο έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να το παρουσιάσουμε το αργότερο στις 30 Απριλίου. Θα έχουμε το μακροοικονομικό σενάριο το επικαιροποιημένο, το οποίο θα δίνει και την εικόνα τη σημαίνει επίτευξη του προϋπολογισμού και αν με την επίτευξη του στόχου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος».