Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κυβέρνηση βάζει άμεσα φρένο στις τιμές των καυσίμων κι έτσι η βενζίνη αναμένεται να παρουσιάσει μείωση. Οπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου ο πολίτης θα πληρώνει μικρότερη τιμή από εκείνη της αντλίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνέχιση της υποστήριξης για τους λογαριασμός ρεύματος και φυσικού αερίου και γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια.

Παράλληλα προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων κι αδύναμων φορολογούμενων, για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας. Εξήγγειλε την παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία. Θα υπάρχουν και εκεί εισοδηματικά κριτήρια, πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους να φτάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ ετησίως.

«Δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση “πυρηνικής φυσικής” ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες», προσέθεσε ο Γιάννης Οικονόμου, αναφέροντας πως αύριο ή μεθαύριο θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων.

«Κουπόνι» βενζίνης α λα γαλλικά

Οπως έγραψε νωρίτερα το Reader, μπροστά στην αλματώδη αύξηση της τιμής σε βενζίνη, diesel και πετρέλαιο κίνησης, η κυβέρνηση αποφάσισε να διευρύνει τον αρχικό σχεδιασμό της με μία εξτρά παρέμβαση στα καύσιμα κατά τα πρότυπα όπως λέγεται της Γαλλίας. Το ύψος και ο τρόπος καταβολής του, ωστόσο, παραμένουν προς ώρας θολά και μένει να αποκωδικοποιηθούν σήμερα ή αύριο. Οι έως τώρα πληροφορίες πάντως μιλούν για ένα είδους «κουπονιού» βενζίνης, το οποίο θα χορηγείται μέσω ειδικής πλατφόρμας αντίστοιχης με αυτή για το επίδομα θέρμανσης, κατόπιν υποβολής των αποδείξεων κι αξιοποιώντας τα επιπλέον έσοδα από τον ΦΠΑ στα καύσιμα για την επιστροφή ενός μέρους των εξόδων του δικαιούχου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA