ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23/03/2022 11:09

Ηλεκτρονικά παίγνια: Οι τρεις αλλαγές που αποφάσισε το ΔΣ της ΕΕΕΠ

Τρεις σημαντικές αλλαγές ψηφίστηκαν στο καταστατικό των ηλεκτρονικών παιγνίων, την Τρίτη (22/3), στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων - Ολες οι αλλαγές

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ηλεκτρονικά παίγνια: Οι τρεις αλλαγές που αποφάσισε το ΔΣ της ΕΕΕΠ
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Το Δ.Σ. της ΕΕΕΠ αποφάσισε να προχωρήσει σε τρεις σημαντικές αλλαγές που αφορούν στο καταστατικό των ηλεκτρονικών παιγνίων. Σύμφωνα με την απόφαση, αλλάζουν τα δεδομένα που αφορούν σε πλαφόν στο ποντάρισμα, στον καθορισμένο χρόνο ανάμεσα στα πονταρίσματα, αλλά και για τα ανώτατα κέρδη των παικτών. Οι τρεις σημαντικές αλλαγές ψηφίστηκαν την Τρίτη, στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

  • Αύξηση στα 20 ευρώ ανά ποντάρισμα από 2 ευρώ που έθετε το πλαφόν που είχε νομοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
  • Μείωση του χρόνου ανάμεσα στα πονταρίσματα από 3 δευτερόλεπτα που ισχύει σήμερα στα 2 δευτερόλεπτα.
  • Διπλασιασμό του ποσού των ανώτατων κερδών από 70.000 ευρώ που είναι σήμερα σε 140 χιλ. ευρώ.

Η απόφαση της Επιτροπής θα καθαρογραφεί και αφού γίνει επικαιροποίηση θα αποσταλεί την ερχόμενη εβδομάδα στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος και θα κληθεί να εγκρίνει τις αλλαγές ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η αλλαγή στο καταστατικό των ηλεκτρονικών παιγνίων έγινε μετά από προτάσεις των αδειοδοτημένων εταιρειών, καθώς τόσο η πανδημία όσο και ο νόμος που εφαρμόστηκε μετά την αδειοδότησή τους είχε δημιουργήσει σημαντική «αιμορραγία» εσόδων.

Οι απόψεις των αδειοδοτημένων εταιρειών είχαν κατατεθεί τόσο στον υπουργό Οικονομικών όσο και στην Επιτροπή. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών είχε επικοινωνήσει με τη διοίκηση της Επιτροπής και είχε αποστείλει και ο ίδιος τα αιτήματα, ζητώντας να γίνουν παρεμβάσεις όπου αυτές κρινόταν αναγκαίες.

Έτσι, η Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε έρευνα και ανέθεσε στην Ernst and Young να υλοποιήσει μελέτη, με βάση τη διεθνή πρακτική 15 χωρών που μπήκαν στο πεδίο εξερεύνησης. Η μελέτη πρότεινε σημαντικές αλλαγές στην επιβολή μέγιστου ποσού πονταρίσματος αλλά και την υποχρεωτική χρονοκαθυστέρηση πριν από την έναρξη ενός νέου κύκλου παιχνιδιού.

Πρέπει να αναφερθεί ότι από τις 15 χώρες που συμπεριελήφθησαν στη μελέτη μόνο οι τρεις, δηλαδή η Ελλάδα, η Αγγλία και η Γερμανία είχαν θέσει περιορισμούς στα τυχερά παιχνίδια, ενώ οι άλλες χώρες είχαν υιοθετήσει την απόλυτη ελευθερία.

Στελέχη της Επιτροπής δεν δίσταζαν να παραδεχτούν ότι τα δύο αυτά μέτρα που επιβλήθηκαν μετά την αδειοδότηση των εταιρειών ηλεκτρονικού τζόγου προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στις εταιρείες και κατά συνέπεια, στο Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα οι περιορισμοί αυτοί έστρεψαν σημαντικό αριθμό παικτών στον παράνομο τζόγο, κάτι που η ΕΕΕΠ εντόπισε με δεκάδες νέους παράνομους παρόχους οι οποίοι και δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές και να διακοπεί η λειτουργία τους και η ροή των χρημάτων προς αυτές από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Μάλιστα, προκειμένου να «χτυπηθεί» ο παράνομος τζόγος η Επιτροπή αναμένει τη στελέχωσή της για να προχωρήσει στη στελέχωση ειδικής επιτροπής με νέα και παλιότερα στελέχη για να ελέγχουν συνεχώς την αγορά και να εντοπίζουν τους παράνομους παρόχους.

Οι παραπάνω κινήσεις αναμένεται να δώσουν «ανάσα» στις εταιρείες που λειτουργούν με άδεια στο χώρο των ηλεκτρονικών παιγνίων και να αυξήσουν τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΕΕΠ ΤΖΟΓΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ