Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι τηγανητές πατάτες τείνουν να γίνουν είδος προς... εξαφάνιση, αφού πολλοί είναι οι επαγγελματίες, οι οποίοι - λόγω των ανατιμήσεων στο ηλιέλαιο - σκέφτονται να τις αποσύρουν από τα μενού των καταλόγων τους. Το πρόβλημα στην αγορά έχει δημιουργηθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς η χώρα αυτή είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ηλιελαίου στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει να έρχονται προϊόντα από εκεί. 

Διαβάστε ακόμηΤηγανητές πατάτες και κολοκυθάκια εξαφανίζονται από την αγορά - Νέες ανατιμήσεις στα προϊόντα από τον Απρίλιο

Το δυσεύρετο και αρκετά ακριβό ηλιέλαιο έχει φέρει ακόμη και πλαφόν στα σούπερ μάρκετ. Αυτός είναι και ο λόγος που η τιμή στο σουβλάκι στην επαρχία πωλείται προς 4 ευρώ και η τιμή του στην Αθήνα ξεπερνά - σε αρκετά μαγαζιά - τα 3 ευρώ ενώ οι τηγανητές πατάτες αναμένεται να... εξαφανιστούν από τα μενού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων Σερρών, Χαράλαμπο Τσιλιακούδη, τα προϊόντα πρώτης γραμμής καθημερινά έχουν υποσημείωση που αναγράφει: «Προσοχή αλλαγές στις τιμές των προϊόντων».

Στις Σέρρες και σε άλλες περιοχές, οι ιδιοκτήτες έκριναν ότι μετά τις αυξήσεις στο ηλιέλαιο και στην ενέργεια είναι ασύμφορο να συνεχίσουν. Όπως λένε το κόστος έχει ανέβει κατακόρυφα και οι ίδιοι δεν έχουν περιθώρια να το μετακυλήσουν στους πελάτες. Οι τελευταίοι είναι το ίδιο πιεσμένοι και μάλιστα παρατηρείται πτώση στην κατανάλωση και στην κίνηση των καταστημάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA