ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/04/2022 11:34

Φυσικό αέριο: Διπλασιάζεται η επιδότηση τον Απρίλιο - Οι δικαιούχοι

Σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh, από 20 ευρώ τον Μάρτιο, διαμορφώνεται τον Απρίλιο η επιδότηση στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου τόσο για τους οικιακούς καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φυσικό αέριο: Διπλασιάζεται η επιδότηση τον Απρίλιο - Οι δικαιούχοι
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Στον διπλάσιο ποσό σε σχέση με τον Μάρτιο, ανέρχεται, πλέον, η επιδότηση του φυσικού αερίου τόσο για τους οικιακούς καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, προς τις εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου, η κρατική ενίσχυση στους λογαριασμούς θα διαμορφωθεί τον Απρίλιο σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh, από 20 ευρώ ανά θερμική MWh τον Μάρτιο.

Διαβάστε ακόμη: Πότε θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα Πάσχα των 200 ευρώ - Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές, που ανέρχονται σε 540.000, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και όλοι οι εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές, ανεξαρτήτως μεγέθους, κύκλου εργασιών και αριθμού εργαζομένων, εκτός από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, συνεχίζεται και τον Απρίλιο η έκπτωση που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία θα διαμορφωθεί σε 30 ευρώ ανά θερμική MWh για τους οικιακούς καταναλωτές και σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για τη βιομηχανία και τα νοσοκομεία που προμηθεύονται φυσικό αέριο από την επιχείρηση.

Το συνολικό ύψος των μέτρων στήριξης των καταναλωτών φυσικού αερίου για τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα ανέλθει σε 88,74 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο. Το μέτρο θα αξιολογείται σε μηνιαία βάση και η μοναδιαία τιμή της επιδότησης θα προσαρμόζεται ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ