Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόσθετοι πόροι ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν στο πρόγραμμα των Νέων Γεωργών με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ικανοποιηθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην πρόσφατη πρόσκληση του μέτρου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022.

Διαβάστε ακόμη: Χατζηδάκης: «Γενναία» αύξηση κατώτατου μισθού – Πώς θα εκδίδονται οι συντάξεις fast track

Η κατανομή των επιπλέον πόρων ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν για την κάλυψη μέρους της υπερβάλλουσας ζήτησης ως υπερδέσμευση, μαζί με 20 εκατομμύρια ευρώ που δύναται να ανακατανεμηθούν, καθώς η αρχική κατανομή δεν καλύφθηκε από τη ζήτηση σε 4 περιφέρειες (Νότιο Αιγαίο, Ιόνια Νησιά, Αττική, Ήπειρος), γίνεται με βάση τη συμμετοχή κάθε περιφέρειας στην υπερβάλλουσα ζήτηση.

Επίσης, επιπλέον των ανωτέρω ποσών διατίθενται 4,5 εκατομμύρια ευρώ για την ικανοποίηση της δέσμευσης για πλήρη ένταξη των υποψηφίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της  Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί.

Συνολικά συνεπώς διατίθενται στη συγκεκριμένη πρόσκληση του μέτρου των Νέων Γεωργών 524,7 εκατομμύρια ευρώ με την πιο ενδεδειγμένη, δίκαιη, αναλογική και διαφανή διαδικασία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA