Μενού
  • Α-
  • Α+

Χαμηλότερο είναι τελικά το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2021 για την Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat, κάτι το οποίο ανοίγει το δρόμο για λήψη μέτρων, μέσα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση τιμών στην ενέργεια. Συγκεκριμένα, το μέγεθος του πρωτογενούς ελλείμματος διαμορφώθηκε σε 5% του ΑΕΠ έναντι στόχου για 7% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat τα οποία ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης υποχώρησε πέρυσι στο 7,4% του ΑΕΠ από 10,2% το 2020, το πρωτογενές έλλειμμα στο 5% από 7,2% του ΑΕΠ και το χρέος γενικής κυβέρνησης περιορίστηκε σε 193,3% του ΑΕΠ από 206,3% ένα χρόνο νωρίτερα. Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για το έλλειμμα οδηγούν την κυβέρνηση σε αποφάσεις για τους ιδιαίτερα φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος με τους οποίος βρίσκονται αντιμέτωποι πολίτες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει την Ευρώπη να πάρει αποφάσεις στο ενεργειακό και θα φτιάξει το δικό της σχέδιο και θα το παρουσιάσει τις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου με σκοπό να ελαφρύνει τους πολίτες από τα δυσβάσταχτα κόστη στην ενέργεια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA