ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/04/2022 10:16

Επιδότηση καυσίμων: Πώς γίνεται η αίτηση στο Fuel Pass - Οι δικαιούχοι που μπορούν να υποβάλλουν

Βήμα - βήμα η διαδικασία για την αίτηση στην πλατφόρμα Fuel Pass για την επιδότηση καυσίμων - Τι πρέπει να κάνουν και πως θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος βενζίνης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επιδότηση καυσίμων: Πώς γίνεται η αίτηση στο Fuel Pass - Οι δικαιούχοι που μπορούν να υποβάλλουν
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Από το πρώι της Τρίτης του Πάσχα, 26 Απριλίου, έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων με τους δικαιούχους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στo Fuel Pass για το επίδομα βενζίνης. Για σήμερα 26/4/2022 αίτηση μπορούν να καταθέσουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 0, 1, 2 με τη διαδικασία να συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες, ενώ από την Πρωτομαγιά και έπειτα θα είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ των φυσικών προσώπων.

Διαβάστε ακόμη: Επιδότηση καυσίμων: Ανοιξε η πλατφόρμα Fuel Pass

Οι δικαιούχοι πρέπει να εισέλθουν στη νέα ιστοσελίδα του gov.gr και να συνδεθούν στο σύστημα μέσω των κωδικών taxisnet. Εκεί ανοίγει μία νέα σελίδα όπου συμπληρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία τόσο του προσώπου όσο και του οχήματος, όπως και ο τρόπος που θα εισπραχθεί η επιδότηση.

FuelPass

Η ΚΥΑ περιγράφει τα βήματα για την πίστωση του επιδόματος βενζίνης:

FuelPass
  1. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα
  2. Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet
  3. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.
  4. Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.
  5. Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.
  6. Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.
  7. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.
  8. Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ
Video Loading...

Πώς γίνεται η καταβολή του ποσού

H καταβολή του ποσού γίνεται μέσω δύο (2) μεθόδων:

  • Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone.
  • Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
FUELPASS ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑ GOV.GR
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ