Στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, διαβιβάστηκε σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, το Σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης και τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα για την επένδυση του Καζίνο στο Ελληνικό. Είχε προηγηθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου απόφαση της Επιτροπής του Διαγωνισμού σε ό,τι αφορά την εξέταση οψιγενών γεγονότων από την ημερομηνία κατακύρωσης του διαγωνισμού στον Ανάδοχο/Παραχωρησιούχο την 12.2.2021.
Πριν από τη συνεδρίαση αυτή είχε ήδη ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και, με την απόφαση της ΕΕΕΠ την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, διαπιστώθηκε η οριστικοποίηση της απόφασης κατακύρωσης του διαγωνισμού στην ένωση προσώπων με διακριτικό τίτλο Athens IRC.
Μετά την αποστολή αυτών των εγγράφων, αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης, στην προβλεπόμενη προθεσμία, ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τον Παραχωρησιούχο. Στη συνέχεια θα χορηγηθεί από τον υπουργό Οικονομικών άδεια ΕΚΑΖ στον Παραχωρησιούχο, μετά από εισήγηση της ΕΕΕΠ. «Η ΕΕΕΠ θα παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας και θα συνεχίσει να συμβάλλει παραγωγικά στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων της, για την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής επένδυσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Επιτροπής.
- Μυτιλήνη: Πυροσβεστικό αεροσκάφος «καρφώθηκε» με τη μύτη στο αεροδρόμιο
- Γιατί δεν αναρτήθηκαν αφίσες του Pride στο Μετρό; Η απάντηση - εξήγηση της ΣΤΑΣΥ
- Οι προβλέψεις Καμμένου για τις εκλογές: «Πολύ πάνω από 10% η Καρυστιανού, πιθανώς εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ»
- «Eάν δεν είσαι εντάξει με το θέαμα, το πρόβλημα είναι δικό σου» - Η Τούνη απαντά για το μέγεθος του μαγιό της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.