ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/05/2022 10:21

Ρεύμα: Μέσω πλατφόρμας η επιδότηση των 600 ευρώ - Οι δικαιούχοι

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για την έκτακτη επιδότηση ως 600 ευρώ λόγω των αυξήσεων στο ηλετρκικό ρεύμα με τα χρήματα να κατατίθονται απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρεύμα: Μέσω πλατφόρμας η επιδότηση των 600 ευρώ - Οι δικαιούχοι
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφορικά με τη νέα επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα και ιδιαίτερα την αποζημίωση που θα λάβουν όλοι οι καταναλωτές για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και θα φτάνει ως και τα 600 ευρώ. Η πλατφόρμα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής, Θάνο Πετραλιά, θα είναι έτοιμη στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, με πιο ρεαλιστικό σενάριο εκείνο των πρώτων ημερών του καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμη: Ρεύμα: Επιδότηση 56,6 ευρώ στους λογαριασμούς τον Μάιο - Πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα

Η συγκεκριμένη έκτακτη αποζημίωση αφορά τους οικιακούς καταναλωτές για την κύρια κατοικία με οικογενειακά εισοδήματα έως 45.000 ευρώ, που είδαν συνολική αύξηση λογαριασμών ρεύματος από 30 ευρώ και πάνω, ενώ καλύπτονται το 90% των νοικοκυριών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι δικαιούχοι ανέρχονται στους 1.200.000.

Το ποσό, με ελάχιστο όριο τα 18 ευρώ και ανώτατο τα 600, θα καταβληθεί μέσω της ειδικής πλατφόρμας που θα ανοίξει, στον τραπεζικό λογαριασμό του καταναλωτή, στο IBAΝ που έχει δηλώσει. Ο ωφελούμενος θα επιβεβαιώνει τα στοιχεία που θα δίνει η ΑΑΔΕ αλλά και θα επικαιροποιεί αν χρειάζεται. Επίσης τις χρεώσεις δεν θα τις βάζει ο καταναλωτής αλλά θα αντλούνται από τους παρόχους και θα επικαιροποιούνται τα στοιχεία αν έχει αλλάξει κύρια κατοικία.

Video Loading...

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά οκ. Σταϊκούρας «έως τώρα έχουν επιδοτηθεί οι καταναλώσεις για την α' κατοικία με 755 εκατ. ευρώ, ενώ οι καταναλωτές έχουν επωμισθεί επιπλέον κόστος 464 εκατ. ευρώ. Οπότε, το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΡΕΥΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ