Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφορικά με τη νέα επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα και ιδιαίτερα την αποζημίωση που θα λάβουν όλοι οι καταναλωτές για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και θα φτάνει ως και τα 600 ευρώ. Η πλατφόρμα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής, Θάνο Πετραλιά, θα είναι έτοιμη στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, με πιο ρεαλιστικό σενάριο εκείνο των πρώτων ημερών του καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμη: Ρεύμα: Επιδότηση 56,6 ευρώ στους λογαριασμούς τον Μάιο - Πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα

Η συγκεκριμένη έκτακτη αποζημίωση αφορά τους οικιακούς καταναλωτές για την κύρια κατοικία με οικογενειακά εισοδήματα έως 45.000 ευρώ, που είδαν συνολική αύξηση λογαριασμών ρεύματος από 30 ευρώ και πάνω, ενώ καλύπτονται το 90% των νοικοκυριών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι δικαιούχοι ανέρχονται στους 1.200.000.

Το ποσό, με ελάχιστο όριο τα 18 ευρώ και ανώτατο τα 600, θα καταβληθεί μέσω της ειδικής πλατφόρμας που θα ανοίξει, στον τραπεζικό λογαριασμό του καταναλωτή, στο IBAΝ που έχει δηλώσει. Ο ωφελούμενος θα επιβεβαιώνει τα στοιχεία που θα δίνει η ΑΑΔΕ αλλά και θα επικαιροποιεί αν χρειάζεται. Επίσης τις χρεώσεις δεν θα τις βάζει ο καταναλωτής αλλά θα αντλούνται από τους παρόχους και θα επικαιροποιούνται τα στοιχεία αν έχει αλλάξει κύρια κατοικία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά οκ. Σταϊκούρας «έως τώρα έχουν επιδοτηθεί οι καταναλώσεις για την α' κατοικία με 755 εκατ. ευρώ, ενώ οι καταναλωτές έχουν επωμισθεί επιπλέον κόστος 464 εκατ. ευρώ. Οπότε, το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA