Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα 2,205 ευρώ το λίτρο βρίσκεται η μέση τιμή της «95άρας» αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας, με τις αυξήσεις στα καύσιμα να είναι συνεχείς και τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο και για μεγαλύτερη άνοδο. Αντίθετα με τα υγρά καύσιμα ευχάριστα είναι τα νέα από το «μέτωπο» του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς παρατηρείται ραγδαία μείωση στις τιμές που αναμένεται να φτάσουν και στους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Διαβάστε ακόμη: Το λαμπάκι άναψε και δεν... ξανασβήνει: Νέα αύξηση από αύριο στην τιμή της βενζίνης

Η απόφαση της Κομισιόν για τις πληρωμές προς τη Ρωσία έφεραν ανάσα στις τιμές της ενέργειας, καθώς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πλέον η τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώνεται στα 90 ευρώ ανά μεγαβατώρα τη στιγμή που τον περασμένο Μάρτιο έφτανε στα 225 ευρώ. Αυτή η εξέλιξη μάλιστα συμπαρασύρει και τη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αφήνοντας ελπίδες πως θα υπάρξει μείωσε και στους λογαριασμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε έναν περίπου μήνα υπάρχει μείωση 6,8% στην τιμή της χονδρικής.

Ωστόσο αντιστρόφως ανάλογη είναι η εικόνα στα υγρά καύσιμα. Με το πετρέλαιο να βρίσκεται πάνω από τα 114 δολάρια το βαρέλι η χονδρική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στα 1,719 ευρώ το λίτρο «κρατώντας» έτσι σταθερά την πώλησή της στα πρατήρια πάνω από τα 2,2 ευρώ το λίτρο.

Δείτε ΕΔΩ τις τιμές ανά πρατήριο σε όλη τη χώρα

Η μέση τιμή στην αρχή της εβδομάδας ήταν στα 2,205 ευρώ με τις τιμές ειδικά στα νησιά να είναι πολύ υψηλότερες. Ενδεικτικά με βάση τα επίσημα στοιχεία στις Κυκλάδες η μέση τιμή είναι στα 2,380 ευρώ, στην Ευρυτανία στα 2,313 ευρώ και στα Δωδεκάνησα στα 2,322 ευρώ. Ακόμη πιο αυξημένες είναι οι τιμές στην «100άρα» αμόλυβδη με μέσ τιμή στα 2,354 ευρώ/λίτρο. Στα 1,890 ευρώ είναι η μέση τιμή στο πετρέλαιο κίνησης και στα 1,129 στο υγραέριο κίνησης.

Επιδότηση καυσίμων: Προς παράταση το Fuel Pass

Την ίδια στιγμή με τις υψηλές τιμές να αναμένεται να διατηρηθούν και αρκετό καιρό ακόμη, υπάρχει στο τραπέζι το σενάριο να πάρει παράταση το επίδομα καυσίμων. Μέσα σε περίπου 20 ημέρες οι αιτήσεις για το fuel pass έχουν τα 2,3 εκατομμύρια ενώ έχουν εκδοθεί περισσότερες από 390.000 ψηφιακές κάρτες καυσίμων.

Με βάση τα στοιχεία προκύπτει πως οι περισσότεροι δικαιούχοι επέλεξαν να δουν το ποσό της επιδότησης των καυσίμων στον  τραπεζικό λογαριασμού τους και να χάσουν το μπόνους των 5 ευρώ που δίνεται με την ψηφιακή κάρτα καυσίμων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA