Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέχρι το τέλος Μαΐου ο ΟΑΕΔ θα έχει δώσει στοιχεία για τους Ελληνες ανέργους που μπορούν να εργαστούν στον τουρισμό με Ουκρανούς πρόσφυγες να έχουν επίσης εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να απασχοληθούν στον κλάδο, ανέφερε από το Βελιγράδι ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τις 50.000 κενές θέσεις εργασίας. 

Διαβάστε ακόμηΤουρισμός για όλους: Επιδότηση 150 ευρώ για 200.000 δικαιούχους - Τα προγράμματα και οι αιτήσεις

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις στην ΕΡΤ ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «η πανδημία κράτησε κλειστό το τουριστικό προϊόν για δύο χρόνια και πολλοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν επάγγελμα», συμπληρώνοντας πως «οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν κι αυτοί μέρισμα για την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού». Ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι «εάν ο εργοδότης προσφέρει σεβασμό και καλά πληρωμένη θέση σίγουρα θα βρει εργαζόμενο».

Επεσήμανε ακόμη ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς και οι κυρώσεις συγκεκριμένες από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας καθώς και τις Περιφερειακές υπηρεσίες Τουρισμού του υπουργείου. «Ο τουρισμός συνιστά το 23% του ΑΕΠ δηλαδή το 1/4 της οικονομίας και αυτό το προϊόν το προασπίζουμε για να μπορούμε να το έχουμε», τόνισε από το Βελιγράδι ο κ. Κικίλιας. 

«Θα φτάσουμε στα 6,5 δισ. για τον τουριστικό κλάδο»

Με στήριξη 44 δισ. στα χρόνια της πανδημίας και 3 δισ. στον τουριστικό κλάδο θα φτάσουμε στα 6,5 όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην Πανελλήνια Ενωση Ξενοδόχων, πρόσθεσε ο υπουργός. Επιπλέον πτήσεις τσάρτερ αλλά και ενίσχυση της προβολής προανήγγειλε ο κ. Κικίλιας για Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Λέρο  και όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καθώς και για την Σκιάθο και την Σκόπελο.

«Τουρισμός για όλους» από την 1η Ιουλίου

Από την 1η Ιουλίου οι Έλληνες θα έχουν voucher χωρίς γραφειοκρατία για μετάβαση σε καταλύματα και εστίαση, συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα καθιερώθηκε ως ασφαλής προορισμός και οι ξένοι θα έρθουν γιατί «πιστεύουν και αγαπούν την Ελλάδα ακόμη και σε περιβάλλον κρίσης». «Ανοίξαμε χειμερινούς προορισμούς, ανοίξαμε την κρουαζιέρα και όλα τα στοιχεία φαίνονται πολύ δυνατά από Ευρώπη, Σκανδιναβία, Ισραήλ, Βαλκάνια, ενώ χθες το βράδυ Σέρβοι τουριστικοί πράκτορες με ενημέρωσαν ότι 900.000 Σέρβοι θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα, από 650.000 πέρυσι», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι δεν είναι ώρα για προβλέψεις.