Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που η βενζίνη έχει πάρει «φωτιά» με την τιμή της να φτάνει ακόμη και τα 2,6 ευρώ το λίτρο στα νησιά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει μέτρα για τα καύσιμα ενόψει και των πρόωρων εκλογών που εισηγούνται στελέχη στον πρωθυπουργό, παρά τις επίσημες διαψεύσεις από επίσημα χείλη. 

Διαβάστε ακόμηΣυντάξεις Ιουνίου 2022: Μέσα στην εβδομάδα αρχίζει η καταβολή τους - Οι ημερομηνίες για τα ταμεία

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Βενζινοπωλών του νομού Αττικής, Απόστολος Καλατζόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έδωσε συμβουλές στους καταναλωτές για τη βενζίνη και τα καύσιμα, με αφορμή τις αυξήσεις. Τα σημεία που παρέθεσε είναι:  

  • Να ξέρουμε τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ: «Αν χωράει 45 λίτρα, μην πάρουμε 56»
  • Να κοιτάμε πόσα καίει στα 100 χιλιόμετρα. «Μπορεί να μας δίνει 5 κι αν ξαφνικά γίνει 12 και 13, τότε κάτι συμβαίνει»
  • Να είναι καλά συντηρημένο το αυτοκίνητο
  • Θα χρειαστούμε 250 ευρώ για αντικατάσταση της αντλίας βενζίνης, γι’ αυτό ποτέ να μην μένει εντελώς άδειο το ρεζερβουάρ που χρειάζεται καύσιμο για να λιπαίνεται

«Προς τι τα πεντάευρα για να φτάσουν από το βενζινάδικο ως το μετρό; Αν κάποιος γεμίσει το ρεζερβουάρ δεν περνάς εβδομάδα; Όποιος γεμίζει, τελικά παίρνει βενζίνη στην καλύτερη τιμή».

«Κανείς δεν χαρίζει κάτι, ακόμα κι αν λέγεται προσφορά», ανέφερε ο Απόστολος Καλατζόπουλος. Και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα υπάρχει αύξηση και μείωση. Μέχρι πρότινος ξέραμε την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας και του κράτους για τις πέντε επόμενες ημέρες, τώρα μόνο για τις επόμενες δύο». «Η αγορά είναι ελεύθερη και στην περιοχή μου δύο βενζινοπώλες πουλούν φθηνά, άλλοι δύο ακριβά και οι υπόλοιποι 16 που πουλάμε στο ίδιο επίπεδο είμαστε βλάκες», είπε ο κ. Καλατζόπουλος και υπενθύμισε «για την ιστορία» ότι όταν άνοιξε το βενζινάδικό του το 1985, η βενζίνη κόστιζε 57 δραχμές δηλαδή 17 λεπτά!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA