Μενού
  • Α-
  • Α+

Τελειώνει ο χρόνος για τις αιτήσεις για το Fuel Pass καθώς στις 10 Ιουνίου κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης. Ηδη έχει εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ για το κλείσιμο της πλατφόρμας ενώ στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις για νέα επιδότηση εξαιτίας της αύξησης στις τιμές των καυσίμων

Διαβάστε ακόμη: ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους με επιδότηση ίση με τον κατώτατο μισθό 

Οπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ: «Καθορισμός του χρόνου έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας, των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για τη λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022 (Α' 65), των απαραίτητων διαλειτουργικοτήτων, της διαδικασίας έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης, των προϋποθέσεων της προσαύξησης του ποσού της ενίσχυσης και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας» κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης τροποποιείται και συμπληρώνεται ως προς τον χρόνο λήξης της παραγωγικής λειτουργίας και αντικαθίσταται ως ακολούθως:

Άρθρο 8

Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας

Η παραγωγική λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022 εκκινεί την 26.4.2022 και λήγει την 10.6.2022». 

Fuel pass: Σκέψεις για νέο επίδομα βενζίνης 

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο του έκτακτου επιδόματος βενζίνης. Για το ενδεχόμενο μείωσης φόρων στα καύσιμα είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε πάρει το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό μέτρο ενίσχυσης για το ρεύμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με πολύ μεγάλη διαφορά. Δεν υπάρχει καμία χώρα στην Ευρώπη που να πληρώνει για το ρεύμα αυτά που πληρώνει η Ελλάδα».Όσον αφορά στη μείωση του φόρου στα καύσιμα, το έχουν πράγματι κάνει ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες, όχι όμως οι περισσότερες, τέσσερις χώρες έχουν κάνει. Οι υπόλοιπες δεν το έχουν κάνει για τους ίδιους λόγους που δεν το κάνουμε και εμείς».

«Είμαστε από πάνω μήνα, μήνα και βλέπουμε την εξέλιξη. Πιστεύω πως τελικά ναι», είπε ο υπουργός. Σημειώνεται, πάντως, ότι απαιτούνται σημαντικά ποσά για να δοθεί αποτελεσματική ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με την μέση τιμή της βενζίνης να έχει ξεπεράσει πανελλαδικά το δυσθεώρητο επίπεδο των 2,2 ευρώ το λίτρο, η επιδότηση του fuel pass που φτάνει κατά μέγιστο έως τα 55 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στα νησιά και μάλιστα για ένα τρίμηνο δεν είναι εύκολο να κριθεί επαρκής» ανέφερε.