Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει πρόγραμμα κατάρτισης για 80.000 ανέργους, οι οποίοι θα λάβουν voucher για να πραγματοποιούν την Κατάρτιση Δωρεάν ενώ θα παίρνουν και χρήματα (εκπαιδευτικό επίδομα) έως και 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).
Διαβάστε ακόμη: Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι
Το πρόγραμμα κατάρτισης 80.000 ανέργων λέγεται «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ: «SUB2: Οριζόντια προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations) – Δράση 16913»
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι με Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαιούχοι στη δράση είναι άνεργοι, οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:
- Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι
- Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
- Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης
- Η κατάρτιση θα γίνει σε αντικείμενα που αφορούν τις ψηφιακές και τις πράσινες δεξιότητες. Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να διαλέξουν αυτοι πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα καταλήγει σε Πιστοποίηση ενώ, θα έχει διάρκεια από 50 έως 200 ώρες όπου ο ωφελούμενος θα λαμβάνει 5 ευρώ την ώρα. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως στο 65% και στο 35% δια ζώσης.
- Φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας - Αγωνία για τις αγνοούμενες
- Όταν η Βιολάντα ήταν φούρνος της γειτονιάς στα Τρίκαλα: Η ιστορία της εμβληματικής βιομηχανίας
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.