Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος που φτάνει ως και τα 600 ευρώ ανά δικαιούχο, ωστόσο υπάρχει μία λεπτομέρεια που μπορεί να αφήσει πολλούς εκτός Power Pass και να μην τους επιτρέψει να διεκδικήσουν τα ποσά που επιδοτεί η κυβέρνηση για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. «Κλειδί» είναι η ημερομηνία που έχει εκδοθεί ο λογαριασμός.

Διαβάστε ακόμη: Power Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε το MEGA έχει προκληθεί «χάος» από την λεπτομέρεια της υπουργικής απόφασης καθώς η ημερομηνία που εκδόθηκε ο λογαριασμός από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να επηρεάσει το δικαίωμα στην επιδότηση. Το Power Pass αφορά τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022, με αποτέλεσμα όποιος λάβει λογαριασμό από την 1η Ιουνίου και μετά, δεν δικαιούται την επιστροφή. Για παράδειγμα, σε έναν λογαριασμό που έχει εκδοθεί 1η Ιουνίου 2022, και έχει περίοδο κατανάλωσης 31/1/22 – 29/5/22, ο καταναλωτής δεν δικαιούται καμία επιστροφή.

Ο λόγος αφορά στην  υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει ότι σύμφωνα με το άρθρο 3, για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού, που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022. Συνεπώς, ό,τι εκδίδεται μετά τον Μάιο, ακόμα και εάν αφορά στο «επίμαχο τετράμηνο» των αυξήσεων, είναι εκτός επιδότησης.

Oπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η πλατφόρμα να ανοίξει μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχετικό ΦΕΚ η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την τελευταία μέρα του Ιουνίου.

Η καταβολή των ποσών θα πραγματοποιηθεί το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου. Η αποζημίωση για το Power Pass θα ξεκινάει από τα 18 ευρώ και θα ανέρχεται ως τα 600 ευρώ, ανά μετρητή που είναι και το ανώτερο όριο και θα αφορά τους λογαριασμούς εκείνους που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022. Η αποζημίωση καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού από αυτές αφαιρεθούν οι επιδοτήσεις του κράτους και πιθανόν των παρόχων και ως του ποσού των 600 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA