ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/06/2022 09:04

Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι είναι δικαιούχοι για τις νέες επιταγές διακοπών

Από την 1η Αυγούστου θα έχουν ισχύ οι νέες επιταγές κοινωνικού τουρισμού που μπορούν να τις διεκδικήσουν όσοι δεν έλαβαν πέρυσι - Ποιες είναι εξαιρέσεις και ποια τα κριτήρια για τους δικαιούχους

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι είναι δικαιούχοι για τις νέες επιταγές διακοπών
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται πως θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις επιταγές κοινωνικού τουρισμού, του προγράμματος 2022-2023. Φέτος ο συνολικός προϋπολογισμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος καθώς από τα 30 εκατ. ευρώ που ήταν πέρσι, ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ. Παράλληλα διατηρούνται τα επιπλέον κίνητρα συμμετοχής όπως η ενισχυμένη επιδότηση κατά 20% τον Αύγουστο ώστε να υπάρξει αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών.

Διαβάστε ακόμη: Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πώς να κάνετε αίτηση στο gov.gr

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έχει διάρκεια 12 μηνών, με το φετινή να εκκινεί την 1η Αυγούστου. Αντίστοιχα στις 31 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί το περσινό πρόγραμμα που συνεχίζει να «τρέχει». Κάθε δικαιούχος μπορεί να πάρει επιταγή χρόνο παρά χρόνο, με εξαίρεση όλους όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ που μπορούν να λάβουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο.

Video Loading...

Κοινωνικός Τουρισμός: Οι δικαιούχοι του προγράμματος

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, ενώ οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα. Οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν να παίρνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού χρόνο παρά χρόνο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:

  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Οι αιτήσεις και οι παροχές

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει έως 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ήμερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ ισχύουν 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις στην Β. Εύβοια και την Σάμο.

Μέχρι τις 31/7 οι περσινές επιταγές

Σημειώνεται πως παραμένουν εν ισχύ οι περσινές επιταγές. Οσοι τις έχουν ακόμα στα χέρια τους έχουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου 2022, με τις επιταγές για το νέο πρόγραμμα 2022-2023 να ξεκινούν να ισχύουν από 1ης Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΔ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ