Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (21/6) όλες οι λεπτομέρειες αναφορικά με το νέο ενισχυμένο Fuel Pass 2, το οποίο θα αφορά το τρίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου – Σεπτεμβρίου. Εως και 80 ευρώ η επιδότηση για την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ μέχρι και τα 100 ευρώ θα φτάσει το ποσό για τα νησιά. Παράλληλα, το μπόνους για την άυλη κάρτα φτάνει τα 15 ευρώ από 5 ευρώ που ήταν την προηγούμενη φορά και οι δικαιούχοι αυξάνονται στους 3,1 εκατομμύρια οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει περί τα τέλη Ιουλίου και η αίτηση θα γίνει ηλεκτρονικά όπως έγινε και στον προηγούμενο γύρο επιδότησης, με το σύστημα να εντοπίζει αυτόματα εάν κάποιος είναι δικαιούχος και ποιο ποσό αναλογεί σε κάθε ιδιοκτήτη Ι.Χ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα gov.gr με τους κωδικούς προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση και το σύστημα να απαντά αυτόματα για το ποσό που δικαιούνται.

  • Η ενίσχυση για την ηπειρωτική χώρα στην κατανάλωση της βενζίνης αυξάνεται από τα 45 στα 80 ευρώ για όσους επιλέξουν ψηφιακή κάρτα και στα 65 ευρώ για όσους επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό και για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ για όσους επιλέξουν ψηφιακή κάρτα και στα 40 ευρώ για όσους επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
  • Στα νησιά η επιδότηση για τα αυτοκίνητα θα είναι στα 100 ευρώ αντί των 55 ευρώ που ήταν στην προηγούμενη επιδότηση. Αναλυτικά για όσους επιλέξουν ψηφιακή κάρτα το ποσό θα φτάσει τα 100 ευρώ και στα 85 ευρώ για όσους επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό, ενώ στα 70 ευρώ θα φτάσει η επιδότηση για τα μηχανάκια για όσους επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα και στα 50 για όσους επιλέξουν κατάθεση στην τράπεζα, αντί των 40 ευρώ που ήταν την προηγούμενη φορά.
  • Επεκτείνεται και η κρατική επιδότηση στην τιμή πώλησης του ντίζελ, με την επιδότηση να διατηρείται σε 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή και το τελικό όφελος, συνυπολογίζοντας και το ΦΠΑ, θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Τα εισοδηματικά κριτήρια ξεκινούν από τις 30.000 ευρώ για ένα άγαμο, ενώ για ένα ζευγάρι είναι στις 33.000 ευρώ και φτάνει έως και τις 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, καθώς θα αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA