ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/07/2022 19:59

Επίδομα παιδιού : Πότε κλείνει η πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ για τον υπολογισμό της Γ' δόσης

Την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Ιουλίου, θα κλείσει προσωρινά η πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της Γ’  δόσης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επίδομα παιδιού : Πότε κλείνει η πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ για τον υπολογισμό της Γ' δόσης
Πηγή: Unsplash
Ανάγνωση:

Στο τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στις 18:00 θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21- Επίδομα Παιδιού προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της Γ’ δόσης του επιδόματος. Οπως ενημέρωσε ο ΟΠΕΚΑ, ο υπολογισμός θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποίηση αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα.

Διαβάστε ακόμη: Τουρισμός για όλους: Πώς γίνονται οι αιτήσεις για φθηνές διακοπές - Τι να κάνουν οι δικαιούχοι

Σε περίπτωση που το εισόδημα του φορολογικού έτους 2021 είναι μικρότερο από εκείνο του 2020, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να αυξηθεί εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος.

Αν όμως το εισόδημα του 2021 είναι υψηλότερο εκείνου του 2020, τότε εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να μειωθεί και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί έως την εξόφληση της διαφοράς.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα για την επανέναρξη της επαναλειτουργίας της πλατφόρμας Α21 και την υποβολή νέων αιτήσεων θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΠΕΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ