Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν θα υπάρξει νέα παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αναφέρουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15:00, καθώς και ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022.

Διαβάστε ακόμη: Power Pass: Η ΔΕΗ δεν θα ζητήσει ποτέ στοιχεία - Προσοχή με απάτη

Το ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ αντέχει και μπορεί να δεχθεί τόσο μεγάλο όγκο δηλώσεων την ημέρα. Αυτοί, όμως, που δεν αντέχουν είναι οι λογιστές, οι οποίοι ζητούν νέα παράταση επικαλούμενοι φόρτο υποχρεώσεων καθώς έχουν προκύψει δεκάδες νέες υποχρεώσεις, όπως επικαιροποίηση στοιχείων επικοινωνίας, Fuel Pass, Power Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών.

Οι λογιστές από την πλευρά τους ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων στις 30 Σεπτεμβρίου. Στο υπουργείο Οικονομικών αποκλείουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μιας τόσο μεγάλης παράτασης αλλά δεν κλείνουν τελείως το παράθυρο μιας ακόμη χρονικής ανάσας για παράδειγμα μέχρι τα μέσα Αυγούστου που θα διευκόλυνε τους φορολογούμενους και τους λογιστές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA