ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/07/2022 12:20

Τουρισμός για Ολους 2022: Ανοιξε η πλατφόρμα tourism4all - Ποιοι δικαιούχοι κάνουν το Σάββατο 16 Ιουλίου αιτήσεις

Ανοιξε η πλατφόρμα tourism4all όπου οι δικαιούχοι προγράμματος «Τουρισμός για Ολους 2022» μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για το voucher των 150 ευρώ - σήμερα υποβάλλουν οι αιτούμενοι με ΑΦΜ λήγοντα σε 1, 2 & 3

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρισμός για Ολους 2022: Ανοιξε η πλατφόρμα tourism4all - Ποιοι δικαιούχοι κάνουν το Σάββατο 16 Ιουλίου αιτήσεις
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Στον «αέρα» βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου, 16 Ιουλίου, η πλατφόρμα tourism4all όπου οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους 2022» μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για το voucher των 150 ευρώ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση σήμερα υποβάλλουν οι αιτούμενοι με ΑΦΜ λήγοντα σε 1, 2 & 3. Από εκεί και πέρα, Tην Κυριακή 17/7 υποβάλλουν οι αιτούμενοι με ΑΦΜ λήγοντα σε 4, 5 & 6 και στη συνέχεια, από τη Δευτέρα 18/7 υποβάλλονται αιτήσεις ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Διαβάστε ακόμη: Τουρισμός για Ολους 2022: Οι δικαιούχοι και ποιοι αποκλείονται από το πρόγραμμα

Με το νέο «Τουρισμός για Ολους PASS» οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν. Το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών.

Αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί. Συγκεκριμένα:

ATOMIKO
(+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ
(ΕΓΓΑΜΟΙ+ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)
ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ16.00028.000
ΜΕ 1ΤΕΚΝΟ17.50029.500
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ19.00031.000
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ21.00033.000
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ26.00038.000

tourism4all: Ποια είναι η διαδικασία υποβολής αίτησης

Ο δικαιούχος, αφού αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του - διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet / myaade), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α΄ 184), εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού σε αυτήν.

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, ο αιτούμενος καταχωρίζει στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας του, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί. Ακολούθως, δηλώνει ότι ο ίδιος δεν έχει επιλεγεί ως δικαιούχος - ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου Προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή Προγράμματος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα Προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην εφαρμογή. Παράλληλα, ο αιτούμενος δηλώνει ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Ο δικαιούχος καταχωρίζει επίσης το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού. Σε περίπτωση ύπαρξης αναπηρίας ποσοστού άνω του 67%, του/της υπόχρεου σε φορολογική δήλωση ή/και τέκνων αυτών, όπως έχει δηλωθεί κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης έτους 2020, εμφανίζονται προς συμπλήρωση και τα κάτωθι πεδία για τον/την υπόχρεο ή/και τα τέκνα αυτού/αυτής: Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) ή προσωρινός Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α.).

Η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., από πιστοποιημένο υπάλληλο, κατόπιν σχετικής αίτησης του φυσικού προσώπου – δικαιούχου. Ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τους Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος καταχωρίζει στα πεδία που εμφανίζονται στο σύστημα τα στοιχεία του δυνητικού δικαιούχου, όπως αυτά καταχωρίζονται και σε περίπτωση υποβολής αίτησης από τον ίδιο. H ανωτέρω διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας δύναται να πραγματοποιείται και με εξουσιοδότηση του εκπροσώπου του δυνητικού δικαιούχου.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) για την ακρίβεια των στοιχείων που περιέχονται σε αυτήν. Δεν επιτρέπεται ανάκληση ή υποβολή δεύτερης αίτησης σε περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης.

Σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος που εξετάζεται ανά κύκλο Προγράμματος, δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης.

Για τον πρώτο κύκλο («Τουρισμός για Όλους 2022») η αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέσω της ειδικής εφαρμογής της παρ. 3 του άρθρου 1 της ΚΥΑ, που δημιουργείται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε. Η υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται μέχρι την 21η Ιουλίου 2022.

Η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα που εκδίδεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» εκπνέει την 30.06.2023 και πρέπει να έχει εξαργυρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHER
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ