Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πληρωμή του Power Pass έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο ποσοστό των δικαιούχων, ωστόσο δεν λείπουν οι... γκρίνιες για τα ποσά που αρκετοί θεωρούν ότι δεν αντικατοπτρίζουν το κόστος της ρήτρας αναπροσαρμογής που έχουν πληρώσει στους λογαριασμούς ρεύματος. Συνολικά έγιναν 2,9 εκατομμύρια αιτήσεις για το Power Pass και εγκρίθηκαν 2,5 εκατομμύρια. Η επιδότηση αφορούσε στο 60% της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ομως περί τις 400.000 αιτήσεις απορρίφθηκαν, για τους εξής λόγους σύμφωνα με το OPEN: 

  1. Ο καταναλωτής έχει σταθερό τιμολόγιο χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής 
  2. Η επιβάρυνση στον λογαριασμό του καταναλωτή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν κάτω από 30 ευρώ
  3. Ο καταναλωτής έχει κοινωνικό τιμολόγιο και έχει επιδοτηθεί ήδη 95%-100%. 
  4. Δήλωση επαγγελματικής έδρας αντί για πρώτης κατοικίας

Power Pass: Γιατί κάποιοι πήραν λιγότερα χρήματα από αυτά που περίμεναν 

Ηδη 1,9 εκατομμύρια έχουν λάβει το επίδομα ρεύματος ενώ 600.000 αναμένεται να πληρωθούν από Δευτέρα (18/6). Αρκετές όμως είναι οι διαμαρτυρίες καταναλωτών που θεωρούσαν ότι θα πάρουν περισσότερα χρήματα από αυτά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους για τους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν ήδη πληρώσει. ρόλο στα ποσά που έλαβαν οι δικαιούχοι έπαιξε το γεγονός ότι πάροχοι ρεύματος εξέδωσαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022 και αυτοί δεν είναι οι τελικοί εκκαθαριστικοί. Υπενθυμίζεται πως το Power Pass αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022. Οσο για τα χρήματα που έλαβαν δικαιούχοι που διαμαρτύρονται, υπήρχε κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για καταναλώσεις έως 300 κιλοβατώρες και αυτή αφαιρέθηκε από το Power Pass. Επίσης το Power Pass αφορά αποκλειστικά και μόνο στη ρήτρα αναπροσαρμογής

Power pass: Η διαδικασία για τους λογαριασμούς του Ιουνίου

Στο μεταξύ, με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα. Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ένας δικαιούχος ξεπερνά τα 30 ευρώ επιβάρυνση για το σύνολο της περιόδου 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, θα λάβει τη συνολική ενίσχυση, δηλαδή θα γίνει επανυπολογισμός του ποσού για το σύνολο της περιόδου. Αντίστοιχα, η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA