Μενού
  • Α-
  • Α+

Παράταση παίρνουν ορισμένα «ραντεβού» των πολιτών με την εφορία, καθώς οι υποβολές Ε1 μπορεί πλέον να κατατεθεί έως τις 30 Αυγούστου χωρίς πρόστιμα, ενώ η πληρωμή των εκκαθαριστικών μπορεί να γίνει στις 31 Αυγούστου. Σημειώνεται, ότι διατηρείται η έκπτωση φόρου 3% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του εκκαθαριστικού μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη: Fuel Pass 2: Ανοίγει την 1η Αυγούστου η πλατφόρμα - Πώς θα λάβετε την επιδότηση

Πιο συγκεκριμένα το ημερολόγιο πληρωμής των φόρων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1. Φόρος εισοδήματος: Οι φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και καλούνται να πληρώσουν έξτρα φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2021 έχουν τις εξής επιλογές:

  • Να πληρώσουν σήμερα την πρώτη από τις οκτώ μηνιαίες δόσεις του φόρου. Οι επόμενες επτά δόσεις θα πρέπει να εξοφληθούν έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών με την τελευταία να καταβάλλεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023.
  • Να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος (Ιουλίου και Αυγούστου) έως τις 31 Αυγούστου 2022.
  • Να εξοφλήσουν εφάπαξ το εκκαθαριστικό έως τις 31 Αυγούστου 2022 κερδίζοντας έκπτωση φόρου 3%.

2. Επιστρεπτέα προκαταβολή: Επιχειρήσεις και επαγγελματίες για τους οποίους η βεβαίωση της οφειλής της επιστρεπτέας πραγματοποιήθηκε έως τις 25 Ιουλίου 2022 θα πρέπει σήμερα Παρασκευή να πληρώσουν την πρώτη από τις 96 άτοκες δόσεις της οφειλής ή να εξοφλήσουν εφάπαξ το κρατικό δάνειο με έκπτωση 15%. Για δικαιούχους για τους οποίους η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού της οικονομικής ενίσχυσης ολοκληρώνεται μετά την 25η Ιουλίου 2022, η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί την 31η Αυγούστου 2022, μαζί με τη δεύτερη δόση.

3. ΕΝΦΙΑ: Η τρίτη από τις δέκα μηνιαίες δόσεις του φόρου ακινήτων θα πρέπει να καταβληθεί σήμερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA