ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/07/2022 19:37

Fuel Pass 2: Πώς θα πάρετε την επιδότηση ως 100 ευρώ - Οι δικαιούχοι και οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Αυγούστου, θα μπορούν οι δικαιούχοι να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την επιδότηση καυσίμων - Μέχρι 100 ευρώ προβλέπει το Fuel Pass δύο ανάλογα τη γεωγραφική περιοχή αλλά και το τρόπο λήψης των χρημάτων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Fuel Pass 2: Πώς θα πάρετε την επιδότηση ως 100 ευρώ - Οι δικαιούχοι και οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις
(Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Αυγούστου, κάνει πρεμιέρα η δεύτερη φάση του προγράμματος της επιδότησης καυσίμων, καθώς αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 που αφορά περισσότερους από 3εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 29 Αυγούστου και στοχεύει στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.

Διαβάστε ακόμη: Φόροι: Ποιοι παίρνουν παράταση πληρωμής μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Σε σχέση με την πρώτη φάση του προγράμματος, οι δικαιούχοι θα λάβουν αυξημένα ποσά ενώ πρέπει να σημειωθεί πως έχουν αλλάξει και τα εισοδηματικά κριτήρια. Δικαιούχοι είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού (και έως του ποσού των 45.000 ευρώ (κατ’άνώτατον όριο).

Το συνολικό ποσό της οικονομικής διευκόλυνσης κυμαίνεται από 45 έως 100 ευρώ αναλόγως του οχήματος και του τόπου κατοικίας του δικαιούχου καθώς και του τρόπου καταβολής της (ψηφιακή κάρτα ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό).

Fuel Pass 2: Τα ποσά της επιδότησης

Συνοψίζοντας τις διατάξεις, τα ποσά που θα λάβει κάθε δικαιούχος του προγράμματος είναι:

Ι.Χ. σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και 80 με ψηφιακή κάρτα
Ι.Χ. σε νησιωτική περιοχή: 85 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και 100 ευρώ με ψηφιακή κάρτα
Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και 60 με ψηφιακή κάρτα
Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και 70 με ψηφιακή κάρτα

Fuel Pass 2: Πώς γίνεται η αίτηση

Η είσοδος του φυσικού προσώπου- δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet), στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr και θα επαναχρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες του Προγράμματος FuelPass.

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων, το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής αντλεί πληροφορίες για το όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο και τον ιδιοκτήτη του με την χρήση των εξής διαδικτυακών υπηρεσιών:

α) Στοιχεία οχήματος και προφίλ κατόχου από την Α.Α.Δ.Ε.,

β) Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας από την Α.Α.Δ.Ε.,

γ) Εύρεση ασφάλισης οχημάτων (Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης),

δ) Στοιχεία εισοδήματος και κατοικίας για την επιδότηση καυσίμων από την Α.Α.Δ.Ε, για τον έλεγχο ιδιοκτησίας ιδιωτικής χρήσης οχήματος, μοτοσικλέτας- μοτοποδηλάτου, ασφάλισης, πληρωμής τελών κυκλοφορίας και τον έλεγχο του δηλωθέντος οικογενειακού εισοδήματος,

ε) Πληροφορίες μοτοποδηλάτων της Ελληνικής Αστυνομίας..

Το ποσό πιστώνεται στον δικαιούχο

  • είτε α) σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό,
  • είτε β) σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.10.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS). Άρα την χάνει όποιος ζητήσει να πιστωθεί το ποσό σε άυλη ψηφιακή κάρτα, αν δεν έχει κατάλληλη συσκευή για να την εξαργυρώσει, η οποία να υποστηρίζει ανέπαφες εξ αποστάσεως πληρωμές (NFC).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
FUEL PASS ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ