ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/08/2022 10:21

Fuel Pass 2: Πότε πιστώνονται τα χρήματα - Ποια η απαραίτητη προϋπόθεση για τους δικαιούχους - Η διαδικασία

Σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη θα δουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ορισμένοι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτημα στο vouchers.gov.gr για το Fuel Pass 2, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα - Περίπου 3 μέρες μετά την αίτηση καταβάλλονται τα χρήματα - Ποιοι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για το επίδομα βενζίνης έως 100€

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Fuel Pass 2: Πότε πιστώνονται τα χρήματα - Ποια η απαραίτητη προϋπόθεση για τους δικαιούχους - Η διαδικασία
Πηγή: shutterstock, eurokinissi
Ανάγνωση:

Το υπουργείο Οικονομικών έχει προωθήσει το κονδύλι για το Fuel Pass 2 στο αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος εκτίμησε ότι σήμερα ή αύριο, θα πιστωθούν χρήματα και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση για να τους δοθούν μετρητά κι όχι άυλη κάρτα για επίδομα βενζίνης. Ηδη έχουν πιστωθεί κάποια ποσά στην ψηφιακή κάρτα, ενώ ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε πως σήμερα ή αύριο (10/8) θα πιστωθούν και κάποια ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οσοι δεν έχουν υποβάλει αίτημα για να λάβουν τα χρήματα από το vouchers.gov.gr και πληρούν τις προϋποθέσεις των εισοδηματικών κριτηρίων, θα πρέπει πρώτα να κάνουν την φορολογική τους δήλωση για το οικονομικό έτος 2020-2021. Αν δεν την έχουν υποβάλει, το σύστημα τους «πετάει» και δεν τους επιτρέπει να μπουν στο Fuel Pass βγάζοντας το μήνυμα «FuelPass 2 | Δεν έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το οικ. έτος 2021. Για να υποβάλλετε αίτηση Fuel Pass 2 θα πρέπει να έχετε υποβάλει πρώτα την φορολογική σας δήλωση για το οικονομικό έτος 2021».

Η πλατφόρμα είναι ανοικτή πλέον για όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως ΑΦΜ και δικαιούχοι της επιδότησης καυσίμων είναι κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων ελεύθερων επαγγελματιών, που είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ.

Video Loading...

Ημερομηνία πληρωμών

Οι δικαιούχοι λαμβάνουν τα χρήματα τους εντός τριών ημέρων από την υποβολή της αίτησης, είτε στη μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας -εφόσον βέβαια διαθέτουν smartphone με λειτουργία ανέπαφων πληρωμών NFC- είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Οι αιτήσεις που παίρνουν έγκριση αποστέλλονται στις τράπεζες το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας και η πίστωση του Fuel Pass 2 γίνεται εντός ολίγων ημερών, συνήθως τριών, από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής κι επεξεργασίας αίτησης από το Χρηματοπιστωτικό Ιδρυμα της επιλογής τους. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, οι επόμενοι που θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους είναι όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 4, 5 και 6.

Εχουν πληρωθεί μέχρι και χθες Δευτέρα

 • 111.633 με πίστωση σε ψηφιακή κάρτα συνολικού ποσού 4.340.210€
 • 221.377 με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό συνολικού ποσού 14.811.345€

Πίστωση για Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο

Οχήματα

 • 100€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής (νησιά)
 • 85€ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (νησιά)
 • 80€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας (υπόλοιπη Ελλάδα)
 • 65€ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (υπόλοιπη Ελλάδα)

Μηχανές

 • 70€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής (νησιά)
 • 55€ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (νησιά)
 • 60€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας (υπόλοιπη Ελλάδα)
 • 45€ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (υπόλοιπη Ελλάδα)

Πώς κάνετε αίτηση για βενζίνη στο gov.gr

Μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και επιλέγετε το Fuel Pass. Εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:

 • Διεύθυνση email
 • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
 • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού
 • Επίδομα χωρίς αίτηση στο gov.gr
 • Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) κατά τις ημερομηνίες που προβλέπονται για τον ΑΦΜ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
FUEL PASS ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ