ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/08/2022 18:09

Ελληνικό: Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητα - Πίνακες με τις τιμές ανά ζώνη

Για ακριβά πορτοφόλια θα είναι τα ακίνητα που πρόκειται να κατασκευαστούν στο πάρκο του Ελληνικού - «Χρυσάφι» οι αντικειμενικές αξίες, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από πιστοποιημένους εκτιμητές

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ελληνικό: Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητα - Πίνακες με τις τιμές ανά ζώνη
Πηγή: Lamda Development
Ανάγνωση:

Από 3.250 ευρώ έως 8.000 ευρώ θα πωλείται το τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες για την έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά που καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών. Οι τιμές ζώνης που λαμβάνει υπόψη της η Εφορία για τη φορολογία των ακινήτων προσδιορίστηκαν μετά την εισήγηση που είχαν υποβάλει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πιστοποιημένοι εκτιμητές ακινήτων τους οποίους είχε προσλάβει το υπουργείο.

Διαβάστε ακόμη: Αυτός είναι ο ουρανοξύστης Riviera Tower 200 μέτρων που θα γίνει στο Ελληνικό

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Όπως ορίζεται στην απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών εκτός από την εισήγηση των ιδιωτών εκτιμητών ελήφθησαν υπόψη:

– Η γνώμη των αρμόδιων Δημοτικών Συμβουλίων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 261 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), για τις αξίες των ακινήτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους και τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982.

– Οι ιδιαιτερότητες της περιοχής ή τμήματος αυτής, όπως συνθήκες περιβάλλοντος και θέας, εξυπηρέτηση (υποδομή, συγκοινωνία, κ.λπ.), εμπορικότητα δρόμων, πολεοδομικές ρυθμίσεις (συντελεστής δόμησης οικοπέδου).

Οι ιδιαιτερότητες των ακινήτων, όπως χρήση (οικόπεδο, διαμέρισμα, κατάστημα, αποθήκη κ.λπ.), πρόσοψη (σε αίθριο, σε πλατεία κ.λπ.), όροφος, επιφάνεια, παλαιότητα κτιρίου, συνιδιοκτησία, ειδικές συνθήκες (σεισμός, πλημμύρα, πυρκαγιά, απαλλοτρίωση κ.λπ.), δέσμευση (διατηρητέα κτίρια, αρχαιολογική έρευνα κ.λπ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ