ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/08/2022 14:27

Power Pass: Ως αρχές Σεπτεμβρίου χρήματα στους δικαιούχους - Γιατί καθυστερεί η πληρωμή του Fuel Pass

Η πληρωμή του Power Pass θα αφορά αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί. Ετσι, θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου - Τι συμβαίνει με το Fuel Pass 2

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Power Pass: Ως αρχές Σεπτεμβρίου χρήματα στους δικαιούχους - Γιατί καθυστερεί η πληρωμή του Fuel Pass
Πηγή: shutterstock, pixabay
Ανάγνωση:

Το Power Pass θα πληρωθεί περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο OPEN TV. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η πληρωμή του Power Pass υπολογίζεται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη έκτακτη καταβολή του Power Pass θα γίνει, καθώς υπήρξε πλεόνασμα από το ποσό που είχε δεσμευτεί για το επίδομα και το οποίο δεν δόθηκε, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς εντός Ιουνίου 2022.

Διαβάστε ακόμη: Fuel Pass 3, επιταγή ακρίβειας, αύξηση στο επίδομα θέρμανσης: Τα 3 μέτρα που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Η πληρωμή του Power Pass θα αφορά αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί. Έτσι, θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Στη συνέχεια, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι.

Video Loading...

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση που μοιράστηκε - με ποσά που ήταν τελικά πολύ μακριά από τα 600 ευρώ - ήταν για τους λογαριασμούς ρεύματος από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022.

Fuel Pass 2: Το λάθος που καθυστερεί την πληρωμή

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αλλά και στο κινητό τους βλέπουν εδώ και δύο ημέρες την επιδότηση από το Fuel Pass 2, ωστόσο, τα προβλήματα με τις πληρωμές συνεχίζονται.

Video Loading...

Μία από τις αιτίες που καθυστερεί την πληρωμή του Fuel Pass 2 στην τράπεζα, είναι η λάθος συμπλήρωση του iBan από τον δικαιούχο στη σχετική πλατφόρμα που έχει ανοίξει στο vouchers.gov.gr. Ενώ, αναφορικά με την ψηφιακή κάρτα, πολλοί είναι και εκείνοι που δεν γνωρίζουν αν διαθέτουν την τεχνολογία NFC που είναι απαραίτητη για την εξαργύρωση του επιδόματος.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η αλλαγή της πληρωμής (από ψηφιακή κάρτα σε τραπεζικό λογαριασμό) δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο διόρθωση, π.χ. του IBAN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
POWER PASS ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ FUEL PASS
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ