ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/08/2022 11:04

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Στο πρόγραμμα και οι επιλαχόντες - Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι

Στο «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται ως καταρχήν επιλέξιμοι και οι 47.433 επιλαχόντες, δηλαδή το σύνολο της σχετικής λίστας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Στο πρόγραμμα και οι επιλαχόντες - Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Στο «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται ως καταρχήν επιλέξιμοι και οι 47.433 επιλαχόντες, δηλαδή το σύνολο της σχετικής λίστας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ουσιαστικά δεν παραμένει κανείς εκτός από αυτούς που έκαναν αίτηση και σύμφωνα με το υπουργείο ο προϋπολογισμός του προγράμματος αυξάνεται κατά 591,7 εκατ. ευρώ και ανέρχεται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: North Evia – Samos Pass: Πάνω από 13.800 κάρτες και για Σεπτέμβριο – Ανοίγει η πλατφόρμα στις 25 Αυγούστου

Συνολικά οι δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πλέον 87.578 νοικοκυριά. Επίσης, το υπουργείο επισημαίνει, ότι «όσοι από τους δικαιούχους έχουν ολοκληρωμένη ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου μπορούν να ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, που σχετίζονται με το ποσοστό της δικής τους συμμετοχής στο Πρόγραμμα». Οι νέες λίστες με τα ονόματα των επιλαχόντων θα επικαιροποιηθούν μόλις βγει ο νέος οδηγός του Προγράμματος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε μεταξύ άλλων, καταλήγει η ανακοίνωση, «ανταποκρινόμαστε στο μεγάλο ενδιαφέρον των ελληνικών νοικοκυριών για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» και σήμερα εντάσσουμε σε αυτό, το σύνολο των επιλαχόντων, τους οποίους μετατρέπουμε σε δικαιούχους. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για στήριξη της κοινωνίας με κάθε τρόπο στους πολύ δύσκολους καιρούς πού περνάμε και παράλληλα μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας και προστατεύουμε το Περιβάλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ