Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντός της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Πέμπτη, 25 Αυγούστου, αρχίζει η τρίτη φάση των προγραμμάτων North Evia και Samos pass, μέσω των οποίων επιδοτούνται οι διακοπές στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου. Στη νέα φάση του προγράμματος η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, τον μήνα Σεπτέμβριο και αφορούν δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω περιοχές.

Διαβάστε ακόμη: arogi.gov.gr: Ανοιξε η πλατφόρμα για για τους πληγέντες από τη φωτιά στην Πεντέλη

Οπως αποκάλυψε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος στην ΕΡΤ θα διατεθούν περισσότερες από 13800 κάρτες συνολικού κόστους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Ιούλιο. Παράλληλα όσες κάρτες για τον Σεπτέμβριο δεν απορροφηθούν , θα διατεθούν τον Οκτώβριο μαζί με νέα χρηματοδότηση για ενίσχυση του αριθμού των καρτών.

Σε ό,τι αφορά τους δικαιούχους των προγραμμάτων δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για την προμήθεια κάρτας, αρκεί όμως να μην είναι κάτοικοι των περιοχών αλλά επισκέπτες, αφού στόχος είναι η στήριξη των πληγεισών περιοχών. Οι κάρτες θα διατεθούν έπειτα από σχετική αίτηση στην πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr.