Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται στις 15 Οκτωβρίου και ήδη το ερώτημα που απασχολεί τους καταναλωτές είναι ποια θα είναι η τιμή του. Οι διαρκώς αυξανόμενες τιμές στα καύσιμα «καίνε» τους καταναλωτές, οι οποίοι περιμένουν να δουν τώρα τι θα γίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης. Οπως ανέφερε, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μετά τις αυξήσεις στο ρεύμα, και το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι ακριβό. 

Διαβάστε ακόμηΡεύμα: Τι πρέπει να προσέξουν όσοι αλλάζουν πάροχο - Οι τιμές και τα συμβόλαια

Συγκεκριμένα, η κυρία Ζάγκα ανέφερε ότι έχουν γίνει αρκετές αλλαγές σε ό,τι αφορά τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών, αφού οι αυξήσεις είσαι δυσβάσταχτες. «Με τρόμο το αντιμετωπίζουμε. Η τιμή του είναι στο 1,60 ευρώ. Μετά που άρχισε να πέφτει, κλείναμε με 1,50. Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, εμείς αυτό που παρακαλούμε είναι να μην ανέβει και άλλο. Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, οι άνθρωποι που έχουν τζάκια, έχουν αρχίσει και προμηθεύονται ξύλα. Τώρα κάποιος δεν μπορεί να πουλήσει πετρέλαιο θέρμανσης. Έτσι και ανοίξεις και πουλήσεις έχεις πρόστιμο», σημείωσε η κυρία Ζάγκα. 

Πάντως, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, εκτίμησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «με τα δεδομένα της αγοράς, στις καλύτερες προβλέψεις, το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει στο 1,8 ευρώ. Πέρυσι τον χειμώνα είχε ξεκινήσει 1,1 ευρώ, τον Ιανουάριο είχε 1,2. Οταν πέφτουν οι τιμές των καυσίμων, αργούν να πέσουν στα πρατήρια».