Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ έχουν εκτοξευθεί και οι καταναλωτές αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη και τα βασικά προϊόντα. Μάλιστα, οι αυξήσεις στα τρόφιμα και στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι αναπόφευκτες και τον Σεπτέμβριο, όπως έχουν προειδοποιήσει και οι καταναλωτικές οργανώσεις. Μοναδική ανάσα για την ακρίβεια ήταν οι προσφορές στα προϊόντα «1+1» που έβαζαν οι εταιρείες, για να τα προωθήσουν. Ομως, εν μέσω του εφιάλτη της ακρίβειας, τα σούπερ μάρκετ βάζουν «φρένο» και στις προσφορές, αφού, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τρεις στις πέντε εταιρείες, έχουν σταματήσει τις προσφορές των «1+1 προϊόντων».   

Επιπλέον, αρκετές εταιρείες για να κρατήσουν το προϊόν στην ίδια τιμή αποφασίζουν να μειώσουν την ποσότητα ενώ κάποιες εταιρείες δεν προσφέρουν παραπάνω ποσότητα των προϊόντων. 

Αυξήσεις στα προϊόντα σούπερ μάρκετ από τον Σεπτέμβριο 

Ταυτόχρονα, οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες έχουν ανακοινώσει σημαντικές αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τον Σεπτέμβριο, σε προϊόντα όπως:

Κονσέρβες +15%,

καλλυντικά +25%,

γαλακτοκομικά +12%,

μαργαρίνες +20%,

αλλαντικά +10%,

γλυκίσματα μπισκότα +20%,

παγωτά +5%,

απορρυπαντικά +15%,

προϊόντα περιποίησης και φροντίδας +18%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.