Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ έχουν εκτοξευθεί και οι καταναλωτές αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη και τα βασικά προϊόντα. Μάλιστα, οι αυξήσεις στα τρόφιμα και στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι αναπόφευκτες και τον Σεπτέμβριο, όπως έχουν προειδοποιήσει και οι καταναλωτικές οργανώσεις. Μοναδική ανάσα για την ακρίβεια ήταν οι προσφορές στα προϊόντα «1+1» που έβαζαν οι εταιρείες, για να τα προωθήσουν. Ομως, εν μέσω του εφιάλτη της ακρίβειας, τα σούπερ μάρκετ βάζουν «φρένο» και στις προσφορές, αφού, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τρεις στις πέντε εταιρείες, έχουν σταματήσει τις προσφορές των «1+1 προϊόντων».
Επιπλέον, αρκετές εταιρείες για να κρατήσουν το προϊόν στην ίδια τιμή αποφασίζουν να μειώσουν την ποσότητα ενώ κάποιες εταιρείες δεν προσφέρουν παραπάνω ποσότητα των προϊόντων.
Αυξήσεις στα προϊόντα σούπερ μάρκετ από τον Σεπτέμβριο
Ταυτόχρονα, οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες έχουν ανακοινώσει σημαντικές αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τον Σεπτέμβριο, σε προϊόντα όπως:
Κονσέρβες +15%,
καλλυντικά +25%,
γαλακτοκομικά +12%,
μαργαρίνες +20%,
αλλαντικά +10%,
γλυκίσματα μπισκότα +20%,
παγωτά +5%,
απορρυπαντικά +15%,
προϊόντα περιποίησης και φροντίδας +18%.
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Η μεγάλη αλλαγή που κάνει το OPEN στο πρωινό του Σαββατοκύριακου
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
- Βόμβα Κούντροου για «Τα Φιλαράκια»: «Άνδρες σεναριογράφοι είχαν φαντασιώσεις με την Άνιστον και την Κόξ»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.