Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως και την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου, θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων για το Fuel Pass 2, τη στιγμή που δείχνει να «κλειδώνει» και η 3η φάση του προγράμματος εν όψει των νέων αυξήσεων στη βενζίνη και συνολικά τα καύσιμα που αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Βασική προϋπόθεση για την επιδότηση καυσίμων είναι να έχει κατατεθεί φορολογική δήλωση κάτι που πρακτικά σημαίνει πως όλοι όσοι καταθέσουν και σήμερα δήλωση -τελευταία ημέρα της προθεσμίας- έχουν τη δυνατότητα ως την Πέμπτη να κάνουν την αίτησή τους στο vouchers.gov.gr/fuelpass.

Διαβάστε ακόμη: Φορολογικές δηλώσεις: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία - Ζητούν νέα παράταση

Από εκεί και πέρα μέσα στα μέτρα που εξετάζονται για τη νέα σεζόν και αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην προσεχή ΔΕΘ, είναι και το Fuel Pass 3. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει η νέα φάση του προγράμματος θα προβλέπει μεγαλύτερη επιδότηση και αύξηση των δικαιούχων. Τώρα, αίτηση μπορούν να καταθέσουν όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, η πλειοψηφία όλων όσοι αιτήθηκαν το Fuel Pass 2, επέλεξαν να λάβουν τα χρήματα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ώστε να μπορούν να διατεθούν και σε άλλα έξοδα, παρότι η επιλογή της πληρωμής σε άυλη ψηφιακή κάρτα έδινε «μπόνους» 15 επιπλέον ευρώ

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA