Μενού
  • Α-
  • Α+

Το μοντέλο του Fuel Pass αναμένεται να ακολουθηθεί για το επίδομα θέρμανσης που θα δοθεί τον χειμώνα και αναμένεται αφενός να ανακουφίσει τα νοικοκυριά από το αυξημένος κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, αφετέρου θα αποτελέσει δέλεαρ ώστε να το επιλέξουν οι πολίτες έναντι του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος των οποίων οι τιμές αναμένονται ιδιαίτερα αυξημένες.

Διαβάστε ακόμη: «Κληρώνει» για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη – Τα μέτρα που έχουν πάρει οι χώρες εν αναμονή των ανακοινώσεων της Κομισιόν

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει η πρώτη αλλαγή αναμένεται να είναι στα εισοδηματικά κριτήρια κάτι που αυτομάτως θα διευρύνει τους δικαιούχους της επιδότησης. Οπως συνέβη και στο Fuel Pass είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο τα εισοδηματικά κριτήρια να αυξηθούν στις 30.000 οικογενειακό εισόδημα, προσαυξημένο για κάθε παιδί, από τις 20.000 που ήταν την περσινή σεζόν. Σημειώνεται πως για τους άγαμους ήταν στις 14.000 ετήσιο εισόδημα.

Ενα άλλο ζήτημα που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανέλαβε πως το ενδεχόμενο μείωσής του είναι ένα οριζόντιο μέτρο με το πλάνο της κυβέρνησης να είναι η ενίσχυση των πιο αδύναμων και ευάλωτων. Υπάρχουν δύο δρόμοι είπε, είτε να ενισχυθούν οι ευάλωτοι, είτε να υπάρξει επιδότηση ισομερώς ανάλογα την κατανάλωση.

«Γύρω στο 1,60 ευρώ το λίτρο»

Από την πλευρά της η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ εκτίμησε πως από τις 15 Οκτωβρίου που θα ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του – υποθετικά – θα είναι γύρω στο 1,60 ευρώ ανά λίτρο.

«Εχουμε πολύ καιρό μπροστά μας», είπε, και υπενθύμισε ότι πέρυσι η τιμή του ήταν 1,10 με 1,20 ευρώ ανά λίτρο. Η πρόεδρος των βενζινοπωλών επανέλαβε την πάγια θέση του κλάδου για μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στα καύσιμα, τονίζοντας ότι αυτά είναι ένα πανάκριβο κοινωνικό αγαθό.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, έκανε λόγια «είδος πολυτελείας» αναφερόμενος στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο με τα σημερινά δεδομένα θα αρχίσει να διανέμεται στην τιμή του 1,70 το λίτρο, ζητώντας κι αυτός από τη μεριά του τη μείωση του ΕΦΚ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA