Μενού
  • Α-
  • Α+

Βρέθηκε η λύση, όπως όλα δείχνουν, για τους δικαιούχους του Power Pass 2 που δεν είχαν λάβει τα χρήματα από το πρόγραμμα του Ιουνίου. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η εκκρεμότητα που υπήρχε από έναν πάροχο ενέργειας με την άντληση στοιχείων αποκαταστάθηκε και το αργότερο μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, θα πληρωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους που δεν θα έχουν λάβει. 

Διαβάστε ακόμη: Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια - Οι 23 τρόποι που προτείνει η κυβέρνηση για μείωση σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Υπενθυμίζεται, πως για να είναι κάποιος δικαιούχος της επιδότησης ρεύματος, του προγράμματος Power Pass πρέπει:

  • να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος
  • το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά φόρων να μην ξεπερνά τις 45.000 ευρώ, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και
  • ο ΑΦΜ που καταχωρείται στην πλατφόρμα να μην έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο.

Τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ είναι δικαιούχοι του Power Pass.

Το ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος εξαρτάται από το ύψος των λογαριασμών της περιόδου που καλύπτεται από το Power Pass. Τα ποσά της επιδότησης κυμαίνονται από 18 ευρώ έως και 600 ευρώ και θα υπολογίζονται στο 60% του ποσού που θα προκύπτει αφαιρώντας από τη ρήτρα αναπροσαρμογής τον λογαριασμό και το ποσό εκπτώσεων.